Harakkaparven cup-lento päättyi – Carabao Cupissa enää 32 joukkuetta jäljellä

Carabao Cupissa pelattiin keskiviikkona neljä ottelua. Valioliigajoukkueista Everton, Newcastleja Watford tavoittelivat paikkaansa 32 parhaan joukossa.

Goodison Parkilla Everton isännöi Mestaruussarjaa pelaavaa Rotherhamia. Kotijoukkue lähti otteluun muutamaa pelaajaa lukuunottamatta kakkosmiehistöllä, mutta Evertonin laaja pelaajamateriaali mahdollistaa sen, että myös kakkosmiehistö on varsin nimekäs.

Ottelun avausmaalista vastasi islantilainen Gylfi Sigurdsson, kun peliä oli pelattu 28.minuuttia. Syötön maaliin antoi Sandro Ramirez, joka pelasi kenties viimeisen ottelunsa Everton-paidassa tällä kaudella. Sandro on mitä todennäköisimmin lähdössä loppukauden mittaiselle lainalle Espanjan La Liigaan.

Mestaruussarjan alempaan keskikastiin kuuluva Rotherham taisteli ottelussa yllättävänkin hyvin, mutta Dominic Calvert-Lewinin toisen puoliajan alussa viimeistelemä 2-0 -johtomaali taittoi ainakin osittain vierasjoukkueen selkärangan.

Rotherham sytytti vielä pienen toivon kipinän ottelun 86.minuutilla, kun Will Vaulks onnistui kaventamaan pelin 2-1 -lukemiin. Sitä riemua ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä heti seuraavasta hyökkäyksestä Everton-hyökkääjä Calvert-Lewin onnistui toistamiseen maalinteossa ja vei Evertonin 3-1 -johtoon. Ottelu myös päättyi näihin numeroihin ja Everton jatkaa Carabao Cupissa 32 parhaan joukkoon.

Nottinghamin ja Newcastlen välisessä ottelussa nähtiin pienoinen yllätys, kun Mestaruussarjassa pelaava kotijoukkue onnistui katkaisemaan Rafa Benitezin harakkaparven cup-lennon lukemin 3-1.

Nottinghamin hyökkääjä Daryl Murphy vei kotijoukkueen 1-0 -johtoon jo ottelun toisella peliminuutilla ja se johto kesti aina toisen puoliajan lisäajalle asti.

Lisäajan toisella minuutilla vaihdosta kentälle tullut Salomon Rondon huudatti runsaslukuista vieraskatsomoa tasoitusmaalillaan. Yleisössä moni odotti jo jatkoaikaa, mutta mitä vielä…

Lisäajan neljännellä minuutilla Matty Cash vei kotijoukkueen lähietäisyydeltä jälleen johtoon. Pari minuuttia myöhemmin nähtiin tilanne, joka herätti keskustelua ottelun jälkeen. Nottingham-vahti Luke Steele nyrkkeili rangaistusalueen sisällä Newcastle-hyökkääjä Ayoze Pereziä pallon tavoittelutilanteessa päähän, mutta ottelun päätuomari Jeremy Simpson ei viheltänyt tilanteesta rangaistuspotkua. Newcastle-pelaajien protestoitua tilannetta Nottingham lähti vastahyökkäykseen ja Gil Dias viimeisteli ottelun loppunumeroiksi 3-1.

Keskiviikon muissa Carabao Cupin otteluissa Millwall voitti kotonaan Plymouthin maalein 3-2 ja Watford kukisti vieraskentällä Readingin lukemin 2-0.

Carabao Cupin kolmannen kierroksen arvonta suoritetaan tänä iltana kello 21.00 alkaen.