Advertisement

Harjoitukset alkavat huomenna! – Sarjan jatkuminen päivä päivältä todennäköisempää

Valioliiga-joukkueet palaavat harjoituksiin jo huomenna tiistaina, äänestettiin tänään osakkaiden kesken puhelinkokouksessa. Äänestys oli yksimielinen. Kausi keskeytettiin pandemian vuoksi yli kaksi kuukautta sitten.

Sarja kertoo kuunnelleensa asiasta pelaajia, lääkäreitä, asiantuntijoita ja valmentajia. Toisaalta myös monet pelaajat, kuten Manchester Cityn Sergio Aguero (kuvassa) ovat olleet huolissaan palaamisesta harjoituksiin.

Harjoituksien turvallisuuden varmistamisessa käytetään kuitenkin protokollaa, jonka voidaan katsoa olevan varsin tiukka. Esimerkiksi kulmaliput, pallot, kartiot, maalitolpat – jopa kentän pinta – desinfoidaan harjoituskertojen välillä. Pelaajille tehdään koronavirustesti kaksi kertaa viikossa. Testaukset alkavat viikonloppuna.


Kaikki tämä on ensimmäinen askel “Projekti Uudelleenkäynnistyksessä” (‘Project Restars’) eli kauden jatkamisessa. Kausi on määrä käynnistää jälleen kesäkuussa. Britannian kulttuuriministeri Oliver Dowden on luottavainen aiemmin uutisoidusta 12. päivästä, kun taas muun muassa Daily Telegraph on kertonut, että aikaisin mahdollinen päivä on 19. kesäkuuta. Myös pääministeri Boris Johnson on kommentoinut varovaiseen sävyyn, että “urheilun paluu tv-kanaville piristäisi kansan mielialaa”.

Varsinkin joidenkin valmentajien mielestä harjoituskausi jää tällä aikataululla liian lyhyeksi. Muun muassa Newcastle-luotsi Steve Bruce on kysäissyt, voitaisiko kautta jatkaa vasta kesäkuun lopussa. Raheem Sterling on osoittanut huolensa pelaajien loukkaantumisherkkyydestä näin lyhyen treenisesongin jälkeen.