Harry Kane maalasi puolen vuoden tauon jälkeen Tottenhamin voittaessa West Hamin – Leicester menetti jälleen pisteitä

Valioliigassa pelattiin tiistai-iltana kaksi ottelua, kun Leicester isännöi Brightonia ja Tottenham kohtasi Lontoon paikallisottelussa West Hamin.

Illan avausotteluna pelattu Leicester-Brighton ei suurta jalkapalloelämystä tarjonnut, vaan joukkueet nyhjäsivät maalittoman 0-0 -tasapelin.

Ottelun paras maalipaikka siunaantui Brighton-hyökkääjä Neal Maupaylle, joka pääsi 14. peliminuutilla yrittämään maalintekoa rangaistuspotkusta. Leicester-vahti Kasper Schmeichel aavisti kuitenkin oikeaan suuntaan ja onnistui torjumaan ranskalaishyökkääjän laukauksen vasemmasta alakulmasta.

Hyvillä maalipaikoilla ei ottelussa juhlittu, ja joukkueet onnistuivat laukomaan maalia kohti yhteensä vain kolme kertaa koko ottelun aikana. Tasapeli oli oikeutettu lopputulos, mutta Leicester on tulokseen varmasti pettyneempi, sillä joukkue menetti pisteitä jo toisessa pelissä peräkkäin koronatauon jälkeen, eikä jo varmalta näyttänyt Mestarien liiga -paikka olekkaan enää niin varma.

Illan toisessa kamppailussa Tottenham kesti ennakkosuosikin paineet voittamalla kotikentällään West Hamin maalein 2-0.

Ottelun avausjakso oli selvää Spurs hallintaa, mutta maaleja ei nähty. West Hamin maalilla pelannut Lukasz Fabianski joutui avausjakson lisäajalla kaivamaan palloa maaliverkkojen perukoilta, mutta Heung-min Sonin tekemä osuma hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen paitsiona.

Toisella jaksolla West Ham pääsi paremmin peliin mukaan ja ottelu oli huomattavasti avausjaksoa tasaisempi.

Ottelun avausmaali näki päivänvalonsa 64. peliminuutilla, kun Giovani Lo Celson antama kulmapotku kimposi West Hamin lainapelaaja Tomas Soucekista omaan maaliin.

Tappioasemaan jouduttuaan West Ham haki hanakasti tasoitusmaalia, mutta Harry Kane katkaisi vierasjoukkueen selkärangan tuplattuaan Tottenhamin johdon kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa läpiajosta. Maali oli Kanelle ensimmäinen puoleen vuoteen.

Tottenham nousi kotivoittonsa myötä Valioliigassa sijalle seitsemän, vain pisteen päähän europelipaikasta. West Hamille tappio oli karvas, sillä joukkue on jälleen yhden askeleen lähempänä katastrofia, eli putoamista sarjaporrasta alemmas.