Advertisement

Harry Kane sunnuntaina rajapyykin kimppuun

Paljon on kirjoitettu Tottenhamin Harry Kanen vaikeuksista elokuussa. Kaksi edellistä Valioliigan maalikuninkuutta voittanut hyökkääjätähti ei ole koskaan tehnyt kauden ensimmäisellä kuukaudella maalia Valioliigassa. Tällä hetkellä miehellä on toinenkin painetta maalintekoon tuova asia harteillaan: Kane on vain yhden maalin päässä tasan 100 maalista Tottenhamin paidassa.

Kane on tehnyt Tottenhamille 78 Valioliiga-maalia, yhdeksän maalia kansallisissa cup-otteluissa ja 12 maalia europeleissä. Seuraava osuma rikkoo kovan rajapyykin eritoten kun ottaa huomioon, että mies on saanut säännöllistä peliaikaa vain kolmen kauden ajan.

Vastustaja voisi sunnuntaina olla helpompikin, kun Tottenham kohtaa kotonaan Lontoon paikallistaistossa Chelsean. Toisaalta Chelsealta puuttuu pelikiellon vuoksi niin toppari Gary Cahill kuin keskikenttämies Cesc Fabregaskin, joten nyt voi olla hyökkääjän kannalta juuri sopiva hetki kohdata heidät. Kane on normaalisti selviytynyt varsin hyvin otteluista Chelseaa vastaan, Transfermarktin mukaan hänellä on kahdeksassa Chelsea-pelissä yhteensä neljä maalia.

Kane on vielä lyhyen uransa aikana ehtinyt kuulemaan paljon epäilyjä kyvyistään ja todistanut samaan tahtiin maalikuninkuuksien myötä noita epäilyksiä myös vääräksi. Vaikka sadas maali ei tulisi vielä sunnuntaina, se tulee varmasti ennemmin kuin myöhemmin. Elokuun maalittomuus onkin enää harvoja asioita maajoukkueessa menestymisen ohella, mistä halukkaat voivat miestä kritisoida.

Tottenham Hotspur on seura jolla on pitkä ja mittava historia. Tähän mennessä yli 100 maaliin Spurs-paidassa on päässyt yhteensä 16 pelaajaa. Mukana tuossa joukossa on mm. peräti 266 maalia ampunut Jimmy Greaves, Jermaine Defoe, Teddy Sheringham ja Robbie Keane.

Tottenham kohtaa Chelsean sunnuntaina kello 18.00 Suomen aikaa.