Advertisement

Harry Wilson suuntaamassa Liverpoolista Burnleyyn seuraennätyshintaan

The Athleticin Liverpool-toimittaja James Pearce kertoo, että Poolin pelaajapolun läpi kulkeneen 23-vuotiaan walesilaispelaaja Harry Wilsonin siirrosta Burnleyyn käydään tällä hetkellä neuvotteluita vakavissaan. Aikaisemmin yksi mahdollinen osoite, josta mekin uutisoimme, oli Leeds.

Sky Sportsin tietojen mukaan mukaan kauppasumma olisi 15 miljoonaa puntaa, joka vastaa ennätyshintaa, jonka Burnley on maksanut pelaajasta. Liverpool ECHOn mukaan summa olisi vielä viisi miljoonaa enemmän, millä syntyisi jo komeasti uusi seuraennätys.

Todennäköisesti kapelimestari Jürgen Klopp tekee kentälle tilaa Wolvesista saapuvan Diogo Jotan tieltä. Keskikenttää pelaava Harry Wilson ei ole saanut lainkaan peliaikaa viime kausina, vaan aika on kulunut lainalla Hullissa, Derbyssä ja Bournemouthissa sekä vaihtopenkillä ja kokoonpanon ulkopuolella. Itse asiassa hän ei ole koskaan ollut kentällä Valioliiga-ottelussa kasvattajaseuransa paita päällään.


Todennäköisesti nuorukaisen tähänastisen uran parhaat vaiheet ovat osuneet Derbyn kaudelle 2018-19, jolloin joukkuetta luotsasi Frank Lampard. Tuolloin Wilson teki 16 maalia 43 ottelussa – ja yllättävän moni niistä päättyi joukkueen valitsemaan Kuukauden maali -listaukseen.

Siirrossa on järkeä, sillä Wilson tarvitsee peliaikaa kehittyäkseen, ja sitä ei ole näillä näkymin luvassa hallitsevan mestarin riveissä. Lainapestejäkin on nähty jo riittävästi, ja potentiaali on niissä näkynyt selkeästi.

Syyskuun alussa pelaaja nähtiin myös Olympiastadionilla Kansojen liiga -ottelussa Suomea vastaan.