Harvinaista herkkua – viikonlopun valioliigakierroksella nähtiin upeita vaparimaaleja

Kuva: TT, Andrew Couldridge

Viikonloppuinen Valioliigakierros tarjosi katsojilleen vauhtia ja viihdettä koko rahalla. Lontoon supersunnuntain neljän ottelun aikana saatiin harvinaislaatuisesti nauttia komeista vapaapotkumaaleista, jopa kolmin kappalein.

Ensimmäinen vapaapotkumaali nähtiin kello 16 ottelussa West Hamin ja Manchester Unitedin välillä. Aaron Cresswell saatteli kotiyleisön hurmokseen 84. peliminuutilla sinetöidessään 2-0 -loppulukemat upealla vasemman jalan vapaapotkullaan. Manun David De Gea oli lähellä torjuntaa, mutta tarkka kuti päätyi verkon perukoille estelyistä huolimatta.

Linkki Cresswellin maaliin tästä:

Sunnuntai-illan toinen kaunokainen nähtiin Chelsean ja Liverpoolin välisessä ottelussa, kun Chelsea-puolustus rikkoi Sadio Manéa 14. minuutilla rangaistusalueen tuntumassa. Pallon taakse astelleet Mohammed Salah ja Trent Alexander-Arnold taitelivat upean maalin, kun jälkimmäinen miehistä tälläsi pallon pienen siirron jälkeen vastustamattomasti takakulmaan. Alexander-Arnoldin kauden ensimmäinen maali siirsi Liverpoolin ottelussa 1-0 johtoon.

Linkki Alexander-Arnoldin maaliin tästä:

Valioliigaillan kruunannut vaparimaali nähtiin Arsenalin ja Aston Villan välisessä tiukassa kamppailussa. Ottelu pysyi Arsenalin kannalta piinallisen pitkään Villan 2-1 johdossa, mutta Calum Chambers ja Pierre-Emerick Aubameyang päästivät Tykkimiehet pulasta viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Ottelun 3-2 voittomaali oli Aubameyangin käsialaa, hänen upottaessaan vapaapotkun 20 metristä 84. minuutilla. Maali oli ”Auballe” kauden kuudes Valioliigassa.