Hattutemppu ei tyydytä Bournemouthin sankaria

Callum Wilsonin esitys lauantaina on toistaiseksi yksi tämän Valioliiga-kauden parhaita tarinoita. Tammikuusta lähtien polvivamman vuoksi sivussa ollut hyökkääjä palasi lokakuun lopulla pelatussa liigacupin ottelussa Middlesbroughia vastaan, jossa hän teki heti maalin ja antoi maalisyötön. Nyt lauantaina pelatussa ottelussa Huddersfieldiä vastaan hän aloitti ottelun maalinteon 25 minuutin pelin jälkeen. Se oli hänen ensimmäinen liigamaalinsa sitten tammikuun kolmannen päivän. Wilson teki ensimmäisellä puoliajalla vielä toisenkin maalin ja viimeisteli hattutemppunsa 84 minuutin kohdalla. Ottelu päättyi Bournemouthin murskavoittoon lukemin 4-0.

Kolmesta maalistaan huolimatta Wilsonilla jäi ottelusta päällimmäiseksi hieman paha maku suuhun. Hänellä oli vielä ottelun loppuhetkillä erinomainen paikka laukoa, mutta hän päätti epäitsekkäästi syöttää joukkuetoveri Dan Goslingille, joka ei onnistunut maalinteossa.

”Keskitin pallon Dan Goslingille ottelun lopussa kun minun olisi luultavasti pitänyt laukoa itse. Kaikista maalipaikoistani ottelussa se oli luultavasti helpoin”, Wilson harmitteli BBC Sportin mukaan. ”Se on päällimmäisenä mielessä koska hyökkääjänä sitä haluaa tehdä niin paljon maaleja kuin mahdollista. En tule saamaan paljon parempia paikkoja tehdä neljää maalia ottelussa.”

Ajan myötä varmasti tämäkin muisto kirkastuu paremmaksi. Hattutemppu oli miehen ensimmäinen sitten elokuun 22. päivän vuonna 2015, jolloin West Ham United kaatui vieraskentällä lukemin 4-3.

Tämä voitto oli Bournemouthille jo toinen putkeen ja joukkue nousi sarjataulukossa kertaheitolla neljä sijaa kolmanneksitoista. Puolustus on alkukaudesta toiminut kohtuullisesti, mutta maalinteon kanssa on ollut ongelmia. Ennen lauantain ottelua ainoastaan keskikenttäpelaaja Harry Arter oli onnistunut tekemään kaksi maalia Valioliigassa. Itsekriittisen Wilsonin maalivireen jatkuminen olisi joukkueelle loistava asia.

”Laitan hyvin paljon paineita itselleni ja olen itseni kovin kriitikko”, Wilson jatkoi. ”Analysoin kaiken mitä teen ja luultavasti ensimmäisen 20 minuutin aikana en ollut parhaimmillani, mutta ensimmäinen maali käynnisti koko joukkueen pelin.”