Advertisement

Heikkovireiset Chelsea ja West Ham kohtaavat Valioliigassa

Valioliigassa kohtaavat kaksi huonovireistä joukkuetta, kun edelliskierroksella kotikentällään Tottenhamille hävinnyt Chelsea saa vieraakseen ailahtelevasti pelaavan West Hamin. Putoamiskamppailussa rämpivä West Ham sai edelliskierroksella helpotusta tilanteeseensa, kun se voitti vakuuttavasti 3-0 Southamptonin. Sitä ennen West Ham tarpoi kuitenkin kolmen ottelun tappioputkessa.

Chelsean kausi on päättymässä katastrofiin. Hallitseva mestari hävisi edelliskierroksella kotikentällään 1-3 Tottenhamille ja on tippunut jo 11 pisteen päähän paikasta neljän parhaan joukossa. Kymmenessä edellisessä sarjapelissä Chelsea on voittanut vain kolmesti ja hävinnyt peräti viidesti. Koko Valioliigakaudelta joukkueella on jo yhdeksän tappiota, mikä on kestämätön määrä Englannin huippujoukkueelle. Suurseuroista ainoastaan Arsenal on hävinnyt useammin kuin Chelsea.

West Ham taistelee puolestaan paikastaan pääsarjassa. Lontoolaisseura on tällä hetkellä 14. sijalla, mutta matkaa putoamisviivaan on vain viisi pistettä. West Hamin etuna on se, että joukkue on pelannut yhden tai kaksi ottelua vähemmän kuin suurin osa takana olevista seuroista. Toisaalta West Hamin loppukauden ohjelma on erittäin haastava. Chelsea-pelin jälkeen jäljellä on kuusi Valioliigaottelua, joiden aikana joukkue kohtaa muiden muassa suurseurat Arsenalin, Manchester Cityn ja Manchester Unitedin. Siksi nyt West Hamilla olisi otollinen sauma iskeä sekavassa tilassa tarpovaa Chelseaa vastaan.


Chelsean vaikeaa tilannetta heikentää myös haastava terveystilanne. Joukkueelta puuttuvat loukkaantumisten vuoksi ottelusta toppari David Luiz sekä keskikenttäpelaajat Ethan Ampadu ja Ross Barkley. Lisäksi poissa saattavat olla ykkösmaalivahti Thibaut Courtois, oikea pakki Davide Zappacosta sekä hyökkäyspäästä Pedro. West Hamilta loukkaantuneina ovat oikea pakki Sam Byram, toppari Winston Reid, keskikenttäpelaaja Pedro Obiang, laituri Michail Antonio ja hyökkääjä Andy Carroll. Lisäksi toppari James Collinsin ja keskikenttäpelaaja Manuel Lanzinin pelaaminen on epävarmaa.