Advertisement

Heikkovireiset West Ham ja Swansea vastakkain

Slaven Bilicillä on tiukka paikka, kun edellisestä kymmenestä ottelusta vain kaksi voittanut West Ham kohtaa kotikentällään Swansean. Viiden ottelun tappioputkessa tarpovan West Hamin syöksykierre on ollut melkoinen, sillä joukkue näytti asemoineensa itsensä jo keskikastiin, mutta viime aikojen heikko kierre on tiputanut lontoolaiset enää viiden pisteen päähän putoamisviivasta.

Lauantain kamppailu vastaan on molemmille kriittinen, sillä nimenomaan Swansea on tällä hetkellä ensimmäinen joukkue putoamisviivan alapuolella. Myöskään walesilaisseuran viime aikojen vire ei ole mairitteleva, sillä joukkue on edennyt neljä edellistä otteluaan voitoitta. Joukkoon mahtuvat tappiot samoista sijoituksista taisteleville Hullille ja Bournemouthille.

Kohtaamisesta on odotettavissa maalirikasta, sillä molempien joukkueiden kauden kompastuskivi on ollut heikko puolustuspelaaminen. West Ham on päästänyt kolmanneksi eniten maaleja koko Valioliigassa. Esimerkiksi putoamisviivan alapuolella majaileva Middlesbrough on päästänyt 20 osumaa vähemmän kuin West Ham. Swansealla ongelma on ollut vielä pahempi, sillä kyseessä on eniten maaleja omiin päästänyt joukkue. Walesilaisseura on kaivanut pallon 66 kertaa omasta verkostaan 31 ottelussa.


Tilannetta ei helpota, että etenkin West Hamin pahimmat poissaolot ovat puolustuspäästä. Avaukseen normaalisti kuuluvat Aaron Cresswell, Winston Reid ja Angelo Ogbonna ovat loukkaantuneina, joten lähes koko vakiopuolustuslinja on sivussa. West Hamilta puuttuvat varmasti Swansea-ottelusta myös keskikenttäpelaajat Pedro Obiang ja Gökhan Töre. Hyökkäyspään voimakaksikon Andy Carrollin ja Michail Antonion pelaaminen on epävarmaa.

Swansealla on parempi tilanne. Varmasti sivussa ovat ainoastaan oikea laitapuolustaja Angel Rangel, keskikenttäpelaaja Leon Britton ja laituri Nathan Dyer. Epävarmuutta on ollut ykkösmaalivahti Lukasz Fabianskin, ykköshyökkääjä Fernando Llorenten ja oikean laitapakin Kyle Naughtonin pelikunnon yllä.