HIFK:lle vahva kiinnitys sarjanousuun – KPV kaatui mielettömässä trillerissä

HIFK otti vahvan kiinnityksen noususta Veikkausliigaan ensi kaudeksi. Joukkue kaatoi toiseksi viimeisellä kierroksella KPV:n kotikentällään 2-1. Ennen ottelua KPV johti sarjaa yhdellä pisteellä ennen HIFK:a. Nyt HIFK:n johto on kaksi pistettä, ennen viimeistä kierrosta. Viimeisellä kierroksella HIFK matkustaa AC Kajaanin vieraaksi ja KPV isännöi KTP:ta.

Ottelu lähti vieraiden kannalta erinomaisesti liikkeelle, kun Kalle Multanen vie vieraat 0-1 johtoon vain seitsemän minuutin jälkeen. HIFK:n kokenut Tuomas Mustonen tasoitti ottelun kuitenkin 14. minuutin kohdalla. Maali merkittiin ensin Pekka Sihvolalle, mutta korjattiin myöhemmin Mustoselle. Sihvola iski minuuttia myöhemmin kotijoukkueen 2-1 johtoon.

HIFK sai jobin postia 81. minuutin kohdalla, kun Pauli Kuusijärvi taklasi ex-HJK pelaajaa Sebastian Mannströmiä. HIFK:n johto piti kuitenkin loppuun saakka ja joukkue sai jatkon kannalta tärkeät kolme pistettä. Voitto tarkoittaa myös sitä, että kuumat stadin derbyt ovat jälleen ensi kaudella askeleen lähempänä toteutumista.