Advertisement

Hiljainen siirtokesä antoi Tottenhamin pelaajille uskoa itseensä

Tottenham Hotspur vietti kesän siirtoikkunan kaikessa rauhassa muiden kommelluksia seuraten. Seura ei tehnyt yhtään hankintaa, eikä ainakaan toistaiseksi ole myöskään myynyt yhtäkään pelaajistaan. Tottenhamin siirtokesä oli jopa historiallisen hiljainen. Siirtoikkunat otettiin käyttöön kaudella 2002-03, eikä Sky Sportsin mukaan yksikään Valioliiga-joukkue ole tuon jälkeen ollut kokonaan ilman kesähankintoja.

Spursin kärkimies Harry Kane sanoo, että kesä ilman hankintoja on antanut pelaajille signaalin, että manageri Mauricio Pochettino uskoo heihin. Se luo heille myös uskoa itseensä ja nyt heidän täytyy maksaa tuo luottamus takaisin.

“Valmentaja sanoi, ettei hän aio tuoda pelaajia sisään vain hankkimisen ilosta”, Kane totesi Sky Sportsin mukaan. “Se tuo joukkueelle valtavasti lisää uskoa, koska se osoittaa että hän uskoo meihin. Nyt meidän täytyy siis maksaa tuo usko takaisin hänelle sekä seuralle.”


Uusien pelaajien puuttuessa mahdollisen kehityksen joukkueessa täytyy tulla sisältä päin. Yksi selkeä kandidaatti on Tottenhamin tuorein hankinta, tammikuussa joukkueeseen liittynyt Lucas Moura. Brasilialainen pelasi kevään aikana vain vähän ja hänen sopeutumistaan Valioliigan vauhtiin ehdittiin jo kyseenalaistaa. Nyt Moura on tehnyt kuitenkin alkukauden kolmessa ottelussa kolme maalia, hänen ensimmäisensä Valioliigassa.

“Lucas on yksi niistä, josta osa faneista saattoi jo miettiä, että jääkö hän vai lähteekö hän. Hän on jäänyt, hän on tehnyt kovasti töitä ja hän on pärjännyt hyvin”, Kane kehui joukkuekaveriaan. “Hän on ansainnut paikkansa joukkueessa ja siitä tässä on kyse. Hän haluaa pitää paikkansa, me kaikki haluamme. Kilpailu pelipaikoista on kova ja meidän täytyy kaikkien vain jatkaa taistelua.”