Advertisement

Historiankirjat menossa uusiksi – 45-vuotias konkari tehnee MM-kisadebyyttinsä Venäjällä

Liverpoolin tähtihyökkääjä Mohamed Salahin edustama Egypti raivasi tiensä ensi kesänä Venäjällä pelattaviin jalkapallon MM-kilpailuihin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1990.

Egyptin maalinsuulla saatetaan nähdä kisoissa todellinen konkari, sillä joukkueen ykkösvahti Ahmed El Shenawy ei pysty loukkaantumisen vuoksi pelaamaan kesän MM-turnauksessa.

El Shenawyn polven eturistisiteet menivät viime viikolla pelatussa sarjaottelussa. Egyptiläisjoukkue Zemalekia seuratasolla edustavalla veräjänvartijalla on edessään pitkä sairausloma.

El Shenawyn loukkaantumisen myötä taisi lopullisesti varmistua se, että miehen kanssa pelaavan maalivahdin paikasta kamppaillut Essam El Hadary tulee tekemään MM-kisahistoriaa. El Hadary on nimittäin 45-vuotias. Hän debytoi maajoukkueessa jo vuonna 1996, mutta MM-debyytti on vielä edessäpäin.

Kolumbialaismaalivahti Faryd Mondragon on vielä toistaiseksi vanhin MM-kisoissa pelannut pelaaja. Hän pelasi vuonna 2014 Brasilian MM-kisoissa 43-vuotiaana.

El Hadary on siis parantamassa ennätystä oikein kunnolla. Hän tehnee ensiesiintymisensä MM-tasolla 45 vuoden ja 5 kuukauden ikäisenä. Tämä on jopa erittäin todennäköistä, sillä El Hadary pelasi Egyptin kahdeksasta MM-karsintaottelusta peräti viisi.

156 maaottelua pelannut El Hadary ehti jo vetäytyä maajoukkueesta vuonna 2013 pudottuaan penkkivahdiksi, mutta seuraavana vuonna oli edessä paluu maajoukkueeseen. Viime vuonna hän torjui Afrikan mestaruusturnauksen välierien rankkarikisassa kaksi pilkkua, kun hopeajoukkue Egypti eteni kisojen loppuotteluun.

”Olen tehnyt jalkapallourallani jo lähes kaiken. Olen voittanut 37 pokaalia ja kokenut suurenmoisia hetkiä, kuten voittomme Italiasta vuoden 2009 Confederations Cupissa. Vain pelaaminen MM-kisoissa on puuttunut, El Hadary kommentoi viime marraskuussa Guardianille.

Enää maajoukkueen kapteenin ei tarvitse odottaa kauaa. Eikä kai täysin poissuljettua ole sekään, että El Hadary parantaisi joskus jopa omaa ennätystään, sillä Guardianin mukaan hän haluaa pelata vielä yli 50-vuotiaanakin.

Egypti pelaa MM-kisojen A-lohkossa yhdessä Venäjän, Uruguayn ja Saudi-Arabian kanssa.