Advertisement

Huddersfieldin manageri luottaa yhä tehottomiin hyökkääjiinsä

Huddersfield Townia ei manageri David Wagnerin alaisuudessa ole opittu tuntemaan iloisesta hyökkäyspelistään, mutta tällä kaudella joukkue on ollut sillä saralla suorastaan Valioliigan huonoin. 14 ottelussa Huddersfield on onnistunut maalinteossa yhdeksän kertaa, mikä on vähiten koko sarjassa.

Vielä erikoisempaa on se, ettei kumpikaan joukkueen kärkimies, Steve Mounie ja Laurent Depoitre, ole onnistunut maalinteossa vielä kertaakaan. Mounie on tehnyt Valioliigassa maalin viimeksi huhtikuussa ja Depoitre toukokuussa. Silti Wagner vannoo olevansa tyytyväinen molempien peliesityksiin.

“Ihmiset voivat ajatella ja uskoa mitä haluavat, minä olen kiinnostunut vain pelaajieni ajatuksista. He molemmat ovat hyvin älykkäitä kavereita ja tietävät, että heidän suorituksensa ovat olleet erinomaisia”, Wagner sanoi Huddersfield Examinerin mukaan. “He ovat pelanneet monta hyvää peliä toistaiseksi. He ovat olleet epäonnisia joissain tilanteissa, eivätkä tarpeeksi kylmäpäisiä joissain toisissa. He ovat analysoineet jokaisen saamansa maalintekopaikan ja olen hyvin tyytyväinen molempiin hyökkääjiini.”

Edes hyökkääjiä ei voi arvioida pelkästään maalimäärien perusteella, mutta jalkapallo on edelleen maalintekokilpailu. Wagner uskoo vahvasti, että myös joukkueen hyökkääjien yritykset alkavat pian osua kohdilleen.

“Tiedän, että se kuulostaa hullulta, koska olemme pelanneet 14 peliä ilman maalia hyökkääjiltä, mutta olen täysin tyytyväinen heidän esityksiinsä – maalittomuutta lukuun ottamatta”, Wagner jatkoi. “Se on hyvin tärkeää ja aiomme työstää sitä, mutta maalit tulevat vielä, olen varsin varma siitä.”

Depoitre saanee ainakin muutaman pelin ajan yrittää maalintekoa avauskokoonpanosta lähtien. Mounie otti Huddersfieldin edellisessä ottelussa suoran punaisen kortin ja on pelikiellossa seuraavat kolme peliä.