Advertisement

Hugo Lloris: ”Jalkapallo ei ole urheilua ilman katsojia”

Valioliiga-kauden jatko puhuttaa. Aktiivipelaajat eivät ole hurjasti ottaneet kantaa asiaan, mutta osa on, ja yksi heistä on Spurs-maalivahti Hugo Lloris.

Llorisilta löytyy myötätuntoa Liverpoolia kohtaan. Hän kuvaa, että kauden lopettaminen tässä vaiheessa olisi heidän kannaltaan julmaa, koska ”he ovat melkein mestareita”. Liverpool johtaa sarjaa siis 25 pisteellä ja on vain kahden voiton päässä mestaruudesta. Lloris kertoo, että ”jokainen” haluaa kauden päätökseen.

”Puhun jokaisen suulla, kun sanon, että siinä olisi kesken jäämisen makua. Olemme juuri lähestymässä jännittävintä vaihetta, kauden kauneimpia hetkiä”, hän sanoo. ”Kukaan ei halua sen päättyvän näin.”

Mitä tulee pelaamiseen tyhjille katsomoille, mikä näyttää jokseenkin ainoalta tavalta viimeistellä kuluva sesonki, Lloris antaa tiukan lausunnon. ”Se ei ole urheilua. Ei ainakaan sama laji.”

”Minä en näe jalkapalloa niin. Me keräännymme sinne yhdessä jakamaan tunteita. Me kaikki haluamme täydet stadikat täynnä tunnelmaa, faneja, värejä ja lauluja. Mutta nyt on laitettava asia perspektiiviin. Taloudellinen puoli asiasta on pakko ymmärtää”, Lloris myöntyy.

Hieman ristiriitaisesti hän vielä lisää: ”Jokaisen on nyt löydettävä kompromissi kaiken yläpuolelle menevän terveyden ja kauden loppuun pelaamisen tarpeen väliltä.” Kuulostaa vaikealta tehtävältä.

33-vuotias Lloris on pelannut Tottenhamissa tällä kaudella vain 12 peliä oltuaan pitkään loukkaantuneena. Suuremman vetovastuun on ottanut Paulo Gazzaniga.