Advertisement

Huhhuh! “Miklu” rankattiin seurahistorian toiseksi parhaimmaksi valioliigapelaajaksi

Mikael “Miklu” Forssell on Suomen jalkapallomaajoukkueen kautta aikain yksi parhaimmista ja tunnetuimmista hyökkääjistä. Miklu siirtyi jo 17-vuotiaana HJK:sta lontoolaisseura Chelsean riveihin. Jatkuvien polvivammojen ja lainapestien myötä läpimurto joukkueessa ei ikinä onnistunut. Viimeinen lainapesti puolestaan toi sopimuksen Birmingham Cityyn, jossa mies oli alkuvuosina huippuiskussa.

Viime viikolla Miklun vuosien takaisia suorituksia ylistettiinkin, kun paikallislehti Birmingham Mail listasi suomalaiskärjen Birmingham Cityn kaikkien aikojen toiseksi parhaaksi valioliigapelaajaksi!

Forssell edusti Birminghamia vuosina 2003-2008, joista kaksi ensimmäistä vuotta olivat lainapestejä. Ensimmäisellä lainakaudellaan Forssell teki huikeat 17 maalia Valioliigassa ja sijoittui kauden päätteeksi viidenneksi maalintekijätilastoissa.


– Forssell tuli Birminghamiin sattumalta, kun joukkueen silloinen manageri Steve Bruce näki hänen pelaavan pre-seasonilla. Hän oli luultavasti seuran nykyajan paras viimeistelijä, lehti kirjoittaa.

– Loukkaantumiset kiusasivat suomalaista, mutta siitä huolimatta hän ehti pelata 101 ottelua Birminghamissa, joista 93 oli Valioliigassa. Hän teki niissä yhteensä 29 maalia. Hänen ensimmäisen kautensa, kauden 2003-2004 maalimäärä 17, jää historiaan yhtenä parhaista – kuten myös hän itse.

Listan ykkönen on itseoikeutetusti hyökkääjä Christophe Dugarry, joka voitti aikoinaan maailmanmestaruuden ja Euroopan mestaruuden Ranskan maajoukkueen kanssa.

Listalle pääsivät myös mm. Stephen Carr (3), Emile Heskey (5), Sebastian Larsson (6).

36-vuotiaan Forssellin jo vuonna 1997 alkanut ammattilaisura jatkuu edelleen ja nykyisin hän edustaa Veikkausliigassa pelaavaa Helsingin IFK:ta.