Advertisement

Hull metsästää tärkeitä pisteitä Sunderlandin isäntänä

Hullilla on paljon pelissä, kun putoamisensa jo varmistanut Sunderland saapuu joukkueen vieraaksi päivän Valioliigakierroksella. Hull on toistaiseksi putoamisviivan paremmalla puolella, mutta Swansea hengittää takana niskaan vain kahden pisteen päässä. Kotiottelu panoksetta pelaavaa sarjajumboa vastaan on peli, josta Hullin on raavittava tavalla tai toisella kolme pistettä, jotta joukkue pelaa Valioliigaa myös ensi kaudella.

Hullin tulokset ovat olleet viime aikoina vaihtelevia, mutta pelillinen käyrä kauden loppua kohti on ollut positiivinen. Marco Silvan tultua joukkueen ruoriin otteet kentällä ovat kääntyneet askel kerrallaan paremmiksi. Eniten muutokset ovat näkyneet omalla kenttäpuoliskolla, sillä alkukauden ajoittain kaoottinen pelaaminen on muuttunut tiiviiksi ja hyvin organisoiduksi puolustuspelaamiseksi. Myös hyökkäyspeliin on tuotu lisää variaatioita.

Sunderlandin kausi on ollut puolestaan alustaan loppuun katastrofaalinen, ja Mustien Kissojen taival vie odotetusti sarjatasoa alemmas. Joukkueen pelaamisessa ei ole toiminut kauden aikana ykköshyökkääjä Jermain Defoeta lukuun ottamatta oikeastaan mikään. Myös hyvin alkukaudella maaleja mättäneen Defoen vire on hiipunut sesongin käännyttyä kohti loppua. Brittihyökkääjä on iskenyt 14 maalia, mikä on yli puolet koko joukkueen yhteensä viimeistelemistä osumista Valioliigassa. Tilasto kertoo karua kieltään siitä, kuinka Sunderland on yhden miehen varassa seilaava organisaatio.