Advertisement

Hull taistelee sarjapaikastaan Southamptonin vieraana

Keskikastiin itsensä asemoinut Southampton kohtaa sarjapaikastaan taistelevan Hullin. Kaksi edellistä otteluaan hävinnyt Southampton on sarjassa yhdeksäntenä 40 pisteellä. Hull on 17. sijalla 33 pisteellä. Putoamisviivaan on matkaa vain kaksi pistettä. Hullin kahden ottelun tappioputki katkesi edellisellä kierroksella, kun joukkue voitti kotikentällään Watfordin 2-0-lukemin.

Southampton on ollut läpi kauden tasaisen varma suorittaja. Eväät eivät ole riittäneet taisteluun eurosijoista, mutta putoaminen ei ole myöskään ollut akuutti uhka missään vaiheessa kautta. Kauden alla aloittanut ranskalaisvalmentaja Claude Puel on organisoinut joukkueensa pelaamisen erinomaiselle tasolle. Sekä hyökkäys- että puolustuspelaaminen ovat olleet alkukauden vaikean vaiheen jälkeen hyvässä balanssissa.

Myös Hullin pelaaminen on parantunut, kun Marco Silva saapui joukkueen penkin päähän kesken kauden. Portugalilaisvalmentaja on nostanut varmaksi putoajaksi tuomitun joukkueen taistelemaan tosissaan sarjapaikasta. Etenkin Hullin puolustuspelaaminen on parantunut valmentajanvaihdoksen myötä, kun alkukaudella joukkueen otteet olivat ajoittain erittäin sekasortoisia.

Molemmilta joukkueilta puuttuu muutama avainpelaaja. Southamptonilta sivussa ovat Virgil Van Dijk, Sofiane Boufal, Sam McQueen ja Charlie Austin. Hullin miehistöstä puuttuvat Omar Elabdellaoui, Ryan Mason, David Meyler ja Will Keane.