Advertisement

Huuhkajahyökkääjä Karjalainen Hollannin liigan Fortuna Sittardiin

Suomen maajoukkueen ja Kuopion Palloseuran hyökkääjä Rasmus Karjalainen siirtyy Hollannin pääsarjassa pelaavan Fortuna Sittardin riveihin. 23-vuotias Karjalainen on allekirjoittanut Fortunan kanssa neljän vuoden mittaisen sopimuksen. Fortuna Sittard tiedotti siirrosta tänään verkkosivuillaan.

Karjalaisen siirrosta oli huhuttu jo kesäkuun maajoukkuepelien aikaan, eikä Fortuna Sittard peitellyt kiinnostustaan. Seurojen väliset neuvottelut siirtosummasta vain venyivät, sillä Fortuna ei ollut valmis maksamaan KuPS:n pyytämää summaa. Mies itse näkee siirron Fortunaan erinomaisena askeleena tässä vaiheessa uraa.

“Odotan, että pääsen tekemään maaleja fanaattiselle kotiyleisölle. He luovat loistavaa tunnelmaa stadionille”, Karjalainen totesi. “Näen Fortuna Sittardin ja Eredivisien täydellisenä askeleena urallani. Monet suomalaiset pelaajat ovat pelanneet Hollannissa ennen minua, ja heiltä kuulemani tarinat ovat olleet positiivisia.”


Karjalainen teki tällä kaudella Veikkausliigassa 12 ottelussa kolme maalia. Hän debytoi myös Suomen maajoukkueessa vuosi sitten, ja on pelannut kuudessa ottelussa.

“Rasmus on monipuolinen hyökkääjä, joka on osoittanut pystyvänsä tekemään helposti maaleja Suomen liigassa”, kertoi Fortuna Sittardin tekninen johtaja Sjoerd Ars. “Hän tuo kyvyillään lisää kaivattua laatua joukkueeseemme.”

Karjalainen ei ole ainoa suomalainen Fortuna Sittardin organisaatiossa. Juhannuksena seura tiedotti hankkineensa 18-vuotiaan keskuspuolustajan Patrik Raitasen, joka aiemmin edusti Liverpoolin alle 18-vuotiaita.

 

LISÄJÄNNITYSTÄ VEIKKAUSLIIGAAN NORDICBETILTÄ! NAPPAA ILMAINEN 5 EURON VETO VIIKOTTAIN!