Huuhkajat jatkavat voittoputkessa – Pukki jälleen maalinteossa

Huuhkajat jatkoivat tänään urakkaansa EM-karsinnoissa vieraspelissä Liechtensteinia vastaan maan pääkaupungissa Vaduzissa. Ennakkoon ajateltuna kotijoukkue oli selvä altavastaaja ja Suomi vastaavasti ennakkosuosikki. Aiempina vuosina ennakkosuosikin viitta on sopinut Suomen harteille erittäin huonosti. Ajat ja tilanteet muuttuvat ja tämä Huuhkajaryhmä on osoittanut pystyvänsä hallitsemaan ennakkosuosikin paineet.

Ottelu Vaduzissa käynnistyi Huuhkajien hallinnalla. Suomi piti palloa ja kovin useasti kotijoukkue ei päässyt hätyyttelemään Lukas Hradeckyn vartioimaa maalia. Maali roikkui ilmassa, mutta ensimmäistä osumaa saatiin odottaa aina  37. minuutille saakka. Suomen avausmaalin iski jälleen joukkueen supertähti Teemu Pukki. Pukki sai maaliinsa todella hyvän esityön Robin Lodilta, joka murtautui hyvin boxiin antaen millimetrin tarkan syötön maalin edessä päivystäneelle Pukille.

Suomella oli erinomainen mahdollisuus iskeä ennen taukoa toinenkin maali. Ensin Joona Toivio pääsi puskemaan voimalla kulmapotkusta. Pusku suuntautuikin ohi Liechtensteinin maalivahdin Thomas Hobin, mutta Aron Sele onnistui pelastamaan maalin syntymisen aivan maaliviivalta. Tim Sparv pääsi iskemään Selen jalasta tulleeseen jatkopalloon, mutta Sele oli jälleen pallon tiellä. Ensimmäisellä puoliajalla ei lisäosumia nähty, joten tauolle mentiin Suomen 0-1 johdossa.

Toisella puoliajalla Suomi jatkoi siitä, mihin se ensimmäisellä jäi. Se loi hyvin maalintekopaikkoja. 57. minuutilla Huuhkajat iskivät toisen osumansa. Lassi Lappalainen sai pallon omalla kenttäpuoliskolla ja otti 80 metrin spurtin pallon kanssa harhauttaen matkalla muutaman kotijoukkueen pelaajan. Päästyään rangaistusalueelle Lappalainen antoi erinomaisen syötön Benjamin Källmanille, joka viimeisteli ottelun loppunumeroiksi 0-2.

Suomi teki juuri sen, mitä tässä ottelussa tarvittiin. Peli itsessään ei ollut kovin loistokasta, eikä järin tehokasta, mutta voitto on voitto. Lisäksi Kreikka ja Bosnia hävisivät omat ottelunsa, joka lisää hyvien uutisten määrää Huuhkajien kannalta.

BETSAFE TARJOAA ILMAISVETOKLUBIN. NAPPAA TÄSTÄ KAKSI 10€ ILMAISVETOA JOKA VIIKKO!