Huuhkajat jyräsi hallitsevan maailmanmestarin! A-maajoukkuedebytantit nousivat ratkaisijoiksi

Suomen jalkapallomaajoukkue haastoi keskiviikko-iltana Pariisissa hallitsevan maailmanmestarin Ranskan. Huuhkajilla ei pitänyt olla ennakkoon mitään palaa ottelussa, mutta toisin kävi.

Huuhkajat liiteli komeaan 0-2 -vierasvoittoon ja osoittivat viimeistään nyt pystyvänsä mihin tahansa – tätä joukkuetta ei pidä enää aliarvioida.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun hyvin pitkälti kakkosmiehistöllä, mutta se ei missään nimessä himmennä Suomen voittoa. Ranskan avauksessa oli lepuutuksista huolimatta 11 pelaajaa, jotka pelaavat Euroopan huippusarjoissa. Huuhkajien avauskokoonpanossa puolestaan nähtiin kaksi A-maajoukkuedebytanttia, Pikkuhuuhkajista ”ylös” nostetut Marcus Forss ja Onni Valakari, joiden illasta muodostui ikimuistoinen.

Englannin Mestaruussarjassa maalivainunsa löytänyt Forss ehti pelata debyytissään vain 28. minuuttia, kun A-maajoukkueuran avausmaali näki päivänvalonsa. Rasmus Karjalainen riisti pallon keskialueella, tuikkasi Forssin läpiajoon, eikä Brentford-hyökkääjä erehtynyt vaan täräytti pallon voimalla etukulmasta sisään.

Vain kolmea minuuttia myöhemmin oli Kyproksen pääsarjajoukkue Paphosia edustavan Valakarin vuoro loistaa.

21-vuotias keskikenttäpelaaja sai pallon rangaistusalueen lähettyvillä, peippaili aikansa, kunnes vapautti mielipuolisen loisteliaan sijoituksen oikeaan yläkulmaan ohi Ranskan maalia vartioineen Steve Mandandan.

Huuhkajat pelasi todella kypsästi johtoasemassa, ja vaikka Ranska piti ottelussa palloa 72-prosenttisesti, sai Suomi pidettyä maailmanmestarit pois vaarallisilta maalipaikoilta. Suomen maalia vartioinut Jesse Joronen pääsi lopulta melko helpolla iltapuhteella, sillä hän joutui torjumaan ottelussa vain kolmesti.

Sensaatiomaisen voiton myötä Markku Kanervan miehistö antoi myös todellisen myrskyvaroituksen muille maille ensi kesän EM-kisoja silmällä pitäen. Vapiskaa Belgia, Venäjä ja Tanska!