Advertisement
" "

Huuhkajat kohtaavat Kreikan Nations Leaguen ottelussa – Mahdollisuus varmistaa lohkovoitto

Huuhkajilla on edessään mielenkiintoinen ottelu, kun se kohtaa Kreikan Nations Leaguen kamppailussa tänään torstaina. Maalin tappio ottelusta riittäisi käytännössä varmistamaan jatkopaikan lohkossaan ja samalla nousun seuraavalle sesongille B-liigaan. Lohkovoitosta Suomen palloliitto kuittaisi UEFA:lta yhteensä 2,5 miljoonan euron tienestit. 1,25 miljoonaa tulee Nations Leagueen osallistumisesta ja toinen samansuuruinen summa lohkovoitosta.

Rahaakin oleellisempaa on kuitenkin pelilliset asiat. B-liiga on ensinnäkin tasoltaan jo erittäin kova. Tällaiset pelit tekevät erittäin hyvää Suomen maajoukkueen pelaajille tulevaisuutta silmällä pitäen. Lisäksi lohkovoitto antaisi Huuhkajille lisämahdollisuuden Euroopan Mestaruuskilpailuihin, mikäli lopputurnauspaikkaa ei onnistuta saavuttamaan EM-karsinnoista.

Viime ottelussaan Huuhkajat kaatoivat Kreikan kotikentällään 2-0. Tulikuumassa vireessä ollut Teemu Pukki loukkaantui ottelun alussa ja ei käytännössä pystynyt auttamaan joukkuetta tuolloin. Voitto oli näin ollen entistäkin vakuuttavampi, sillä ennen tuota ottelua Pukki oli ainoa pelaaja, joka oli Suomelta onnistunut maalinteossa alkulohkon otteluissa.

“Kaikki tässä tiimissä odottaa kovasti huomista peliä. Me ollaan pedattu itsellemme hyvät lähtökohdat, erinomaiset sellaiset. Edellinen Kreikka-peli antaa varmasti kaikille uskoa, että saadaan huomennakin hyvä tulos aikaan. Pelisuunnitelma on toiminut ja pelaajat ovat sitoutuneet suunnitelmaan. Ilme on ollut erittäin hyvä, taistelutahto ja voitontahto huokuu joukkueesta. Puolustuspeli on ollut kompaktia ja kollektiivista. Jos taas ajatellaan hyökkäyspeliä, niin esimerkiksi edellisessä Kreikka-pelissä saatiin luotua 17 maalintekopaikkaa”, Markku Kanerva totesi keskiviikkona.

“Luulen, että Kreikka lähtee aika aggressiiviseen korkeaan prässiin ja panee meidät paineen alle. Tampereen pelissä me pystyttiin aika hyvin se prässi purkamaan. Sen jälkeen meillä on hyvä mahdollisuus haavoittaa heitä, koska linja on todennäköisesti aika ylhäällä ja selustassa on tilaa. Se pelirohkeus ja kantti tulee olemaan iso osa meidän pelaamista. Hermojen täytyy pitää.”

Suomen ja Kreikan kohtaaminen on nähtävissä Viasatilta, Viaplaylta sekä Viafreelta. Ottelu alkaa Suomen aikaan klo 21.45.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom