Huuhkajat lohkovoittoon tappiollakin – Matka jatkuu playoffeissa

Huuhkajat käyttivät ensimmäisen ottelupallonsa Nations Leaguessa lähes tyhjällä olympiastadionilla Ateenassa. Isäntämaata Kreikkaa vastaan pelattu ottelu päättyi Huuhkajien niukkaan 1-0 tappioon, mutta tämä tarkoitti silti lohkovoiton varmistumista. Lohkovoitto puolestaan tuo Suomen palloliitolle 1,25 miljoonan euron lisätulot. Lisäksi Huuhkajat nousee B-sarjaan, jossa vastustajien taso alkaa olla jo todellista huipputasoa. Huuhkajat sai myös lohkovoittonsa myötä paikan playoffeissa, jossa edessä on ensin yksiosainen välierä ja tuon jälkeen yksiosainen finaali. Finaalin voittaja etenee EM-kisoihin, mikäli joukkue ei ole raivannut tietään lopputurnaukseen varsinaisten karsintojen kautta.

Huuhkajat aloittivat ottelun hyvin ja pääsi muutamaan otteeseen erittäin potentiaaliseen hyökkäykseen. Ottelun ensimmäisestä ja ainoasta maalista vastasi kuitenkin isäntämaa. Tai oikeastaan siitä vastasi Suomen Albin Granlund, joka ikäväkseen toimitti pallon omaan maaliin ottelun 25. minuutilla. Lukas Hradecky torjui Dimitris Pelkasin erinomaisen puskun Granlundin jalkaan, josta pallo kimposi omaan maaliin.

Huuhkajat eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan saivat ensimmäisellä puoliajalla parikin erinomaista maalintekopaikkaa. Teemu Pukki sekä Jasse Tuominen eivät kuitenkaan saaneet tällä kertaa toimitettua palloa Kreikan maaliin. Toisella puoliajalla Suomi joutui puolustamaan hieman tiiviimmin ja omat hyvät paikat jäivät vähäisiksi. Tuomisella oli toinenkin erinomainen mahdollisuus, mutta tämäkään ei tuottanut toivottua tulosta.

Suomelle lopulta maalin tappio, mutta koska Kreikka kaatui kotikentällä 2-0, tämä maalin tappio riitti Huuhkajille jatkopaikkaan. Ensimmäinen playoff-ottelu pelataan kuitenkin vasta maaliskuussa 2020. Vastustaja ei ole vielä tällä hetkellä selvillä