Huuhkajat vakuuttavaan voittoon Bosnia & Herzegovinasta

Huuhkajat kohtasi EM-karsintojen kotiavauksessa Bosnia & Herzgovinan Tampereen Ratinassa. Ottelua edelsi kova ukkoskuuro, joka iski Ratinan stadionin päälle tuntia ennen ottelun alkua. Ottelu päästiin kuitenkin aloittamaan poutaisessa säässä.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva muutti hieman pelisysteemiään ja ottelu käynnistyi 4-2-3-1 muodostelmassa ja suurimpana yllätyksenä voitaneen pitää Petteri Forsellin nousua avauskokoonpanoon. Toinen jossain määrin yllättävä valinta avaukseen oli IFK Norrköpingin Simon Skrabb.

Ensimmäinen puoliaika:

Teemu Pukki sai luotua ottelun ensimmäisen hyvän tilanteen ottelun seitsemännellä minuutilla, mutta laukaus jäi hieman heikoksi ja Ibrahim Sehicillä oli helppo työ torjunnan kanssa. Minuuttia myöhemmin Pukki pääsi hätyyttelemään Sehiciä uudelleen ja tällä kertaa maalivahti joutui torjumaan pallon kulmaksi.

16. minuutilla Huuhkajat loivat todella hyvän tilanteen, kun Skrabb toi pallon ylös ja levitti laitaan Jere Uroselle, jonka keskitykseen Pukki pääsi kiinni. Pallo tuli tilanteesta takaisin Skrabbille, joka laukoi pallon voimalla kohti Bosnian maalia. Sehic sai vain vaivoin torjuttua laukauksen kulmaksi.

Bosnia pääsi luomaan vaaralliselta vaikuttavan tilanteen Tim Sparvin harhasyötöstä, mutta Huuhkajien puolustus hoiti tilanteen hyvin. 28. minuutilla Bosnia luo jälleen hyvin tilanteen oikealta laidalta, kun Ermin Bicakcic antaa hyvän keskityspallon, mutta Haris Duljevic tällää pallon voimalla hieman yli oikean yläkulman.

37. minuutin kohdalla Edin Dzeko saa hyvän keskityksen jälleen oikealta laidalta, mutta pusku suuntautuu yli maalin. Välittömästi tämän jälkeen Kanerva suorittaa ottelun ensimmäisen vaihdon, kun Albin Grandlund tekee tilaa Jukka Raitalle. Vaihdon syynä oli Granlundin loukkaantuminen.

Ensimmäinen puoliaika lähti Huuhkajien kannalta hyvin käyntiin, mutta pallonhallinta on siirtynyt pikkuhiljaa puoliajan edetessä Bosnialle.

Forsell antaa 43. minuutilla loistavan kulmapotkun, mutta Uronen ei valitettavasti osu palloon. Bosnia saa vielä puoliajan lopussa kolme kulmapotkua, mutta Huuhkajat selviävät kaikista ilman takaiskua. Puoliajalle mennään tasatilanteessa 0-0.

Toinen puoliaika

Huuhkajat aloittavat toisen puoliajan hyvin ja pääsi luomaan ensimmäisen kolmen minuutin aikana kaksi kohtalaista maalintekopaikkaa. 48. minuutilla Pukkia rikottiin ja Forsell pääsi antamaan vapaapotkua 35 metrin kohdalta. Tilanteesta ei kehkeytynyt tällä kertaa mitään vaarallista.

51. minuutilla Bosnia sai todella vaarallisen tilanteen, mutta Duljevic laukoi pallon Suomen onneksi ohi maalin. 54. minuutilla Bosnia hyökkää vasemmalta ja keskityspallo löytää Dzekon pään, mutta Lukas Hradecky kaappaa pallon  varmasti syliinsä.

55. minuutin kohdalla Skrabb laukoo pallon erinomaisen kuvion päätteeksi niukasti ohi Bosnian maalin.

56. minuutilla Teemu Pukki murtautuu keskeltä, harhauttaa Bosnian puolustajan ja saa tyhjän väylän kohti Bosnian maalia. Tarkka sijoitus ohi Sehicin, Ratinan yleisö räjähtää ja Huuhkajat siirtyvät 1-0 johtoon! Samalla kaatosade yllättää, mutta se ei tunnelmaa ei Tampereella latistu.

61. minuutilla Dzeko on päästä hyvään maalintekopaikkaan, mutta Paulus Arajuuri blokkaa laukauksen. Suomi tekee toisen pelaajavaihtonsa 63. minuutilla. Hyvin pelannut Forsell tekee tilaa Lassi Lappalaiselle. Samalla Bosnia saa vapaapotkun, mutta laukaus suuntautuu hieman ohi Hradeckyn vartioiman maalin.

68. minuutilla Pukki iskee uudestaan. Tim Sparv katkaisee Bosnian hyökkäyksen ja syöttää pallon Robin Lodille, joka puolestaan pelaa Pukin läpiajoon. Pukin nosto ohi Sehicin on silkka taidetta.

Bosnia suorittaa ensimmäisen vaihtonsa ottelun 70. minuutilla, kun kaksi kertaa tilanteissaan epäonnistunut Duljevic sai väistyä Riad Bajicin tieltä.

72. minuutilla Pukki saa jälleen erinomaisen paikan, mutta tällä kertaa Sehic selvittää tilanteen torjunnallaan. Huuhkajat jatkavat hyviä otteitaan ja 76. minuutilla Pukki pääsee jälleen hyvän kuvion päätteeksi maalintekopaikkaan. Sehicille hyvin samanlainen torjunta kuin Pukin edellisessäkin tilanteessa.

77. minuutilla Dzeko on jälleen päänsä kanssa aiheuttamassa hämminkiä Hradeckylle, mutta pusku menee yli maalin. 79. minuutilla Bosnia tekee toisen vaihtonsa. Vaihtoon otetaan numero 7 Muhamed Besic ja hänen tilalleen tulee Amer Gojak.

Huuhkajat tekee ottelun kolmannen ja viimeisen vaihtonsa 83. minuutilla, kun Rasmus Schüller tulee myöskin erinomaisesti pelanneen Skrabbin tilalle.

Bosnia ottaa ottelun ensimmäisen varoituksen 86. minuutilla, kun Edin Visca protestoi itselleen keltaisen kortin.

Ottelu päättyi Huuhkajien loistavaan 2-0 voittoon ja Ratinan täpötäydellä stadionilla oli reilut 16 000 ihmistä seuraamassa ottelua. Voiton myötä Suomi nousee karsintalohkossaan toiseksi tasapisteisiin Italian kanssa. Italia ja Kreikka kohtaavat vielä myöhemmin tänä iltana Kreikassa.

BETSAFE TARJOAA ILMAISVETOKLUBIN. NAPPAA TÄSTÄ KAKSI 10€ ILMAISVETOA JOKA VIIKKO!