Huuhkajat voittoon Nations Leaguen avausottelussa!!!

Huuhkajat avasivat tänään Nations Leaguen ensimmäisessä ottelussaan Unkarin kotikentällään Tampereen Ratinassa. Maiden keskinäisissä otteluissa Unkari on vahvasti niskan päällä. Viimeisestä 16 ottelusta se oli voittanut peräti 11. Huuhkajat ovat pelanneet Markku Kanervan alaisuudessa erinomaisesti ja loistava vire sai jatkoa myös tänään. Ottelua ehdittiin pelaamaan vain reilut kuusi minuuttia, kun Teemu Pukki vei Huuhkajat 1-0 johtoon.

Maalin jälkeen Suomi pelasi erinomaisesti, eikä antanut Unkarille juurikaan hyviä maalintekotilanteita. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Paulus Arajuuri sai vastustajan nappulakengästä silmäkulmaan, joka alkoi vuotamaan välittömästi verta. Lisäosumia puoliajalla ei nähty.

Toisella puoliajalla Suomi otti ottelun täysin hallintaansa. Unkari ei päässyt juurikaan kontrolloituihin hyökkäyksiin ja Joona Toivio oli lähellä viedä Huuhkajat vapaapotkusta jo 2-0 johtoon. Ylirima pelasti kuitenkin unkarilaiset. Unkarin Adam Szalai sai yhden hyvän mahdollisuuden, mutta Lukas Hradecky teki näyttävän torjunnan tilanteessa. Pukki sai 78. minuutilla erinomaisen paikan, mutta tällä kertaa oli pystypuun vuoro pelastaa unkarilaiset.

Viimeisen viiden minuutin aikana Unkari sai pientä painostusta Suomen maalille, mutta Huuhkajat kesti ja otti tärkeän kotivoiton avausottelussaan. Tunnelma Ratinassa oli erinomainen ja tästä on hyvä jatkaa kohti tiistaina pelattavaa kotiottelua Viroa vastaan.