Huuhkajien siivet eivät kantaneet Ateenassa – Suomen EM-karsinnat päättyivät tappioon

Kuva: TT, Alkis Konstantinidis

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue päätti EM-karsintaurakkansa maanantai-iltana Ateenassa Kreikkaa vastaan. Kreikka voitti ottelun vahvan toisen puoliajansa johdosta maalein 2-1.

Huuhkajat lähtivät otteluun huomattavasti erilaisella kokoonpanolla kuin perjantaina Liechtensteinia vastaan Avauskokoonpanossa oli vaihtunut peräti kuusi pelaajaa – ja se myös näkyi peliesityksessä.

Kreikka hallitsi peliä mielin määrin koko 90-minuuttisen ajan, mutta siitäkin huolimatta Huuhkajat olivat voitossa kiinni vielä puoliajalla.

Teemu Pukki vei Suomen johtoon 27. peliminuutilla kreikkalaispuolustuksen sekoiltua. Norwich-hyökkääjä pääsi kuin varkain läpiajoon ja sijoitti pallon tarkasti vasempaan alakulmaan ohi Kreikan maalilla torjuneen Odisseas Vlachodimosin.

Heti toisen puoliajan alkuun Petros Mantalos tasoitti pelin maalin edestä. Maalia edeltäneessä tilanteessa Jukka Raitala nukahti pahanpäiväisesti.

Tasoitusmaalin jälkeen Kreikka vyöryi jatkuvasti kohti Jesse Jorosen vartioimaa Suomen maalia. Parikymmentä minuuttia ennen loppua kova painostus tuotti myös tulosta, kun Konstantinos Galanopoulos tuikkasi lähietäisyydeltä isännät johtoon.

Huuhkajat eivät saaneet Kreikan johto-osuman jälkeen enää minkäänlaista kiriä aikaiseksi. Paukut olivat täysin loppu ja ajatukset olivat jo karanneet tiistaina Helsingissä järjestettävään kansanjuhlaan.

Tappion myötä Suomi on tulevissa lohkoarvonnoissa sijoitettu neloskoriin. Lohkoarvonta suoritetaan ensi viikon lauantaina. Suomi pelaa mitä todennäköisimmin alkulohkonsa Pietarissa ja Kööpenhaminassa Belgian, Venäjän ja Tanskan kanssa.