Advertisement

Huuhkajilla näytön paikka Armeniassa

Huuhkajat avasivat EM-karsinta urakkansa Italiaa vastaan Udinen kaupungissa varsin mallikkaasti. Pistepotti jäi avaamatta 2-0 tappion myötä, mutta esitys kentällä oli kaikesta huolimatta lupauksia herättävä. Tällä tasolla sillä ei tosin ole mitään merkitystä, sillä vain ne pisteet ratkaisevat. Siinä mielessä Huuhkajilla onkin tänä iltana näytön paikka, kun se kohtaa Jerevanissa Armenian. Armenia ei ole missään nimessä heikko jalkapallomaa, vaikka joukkue onkin tällä hetkellä FIFA:n rankingissa vasta sijalla 101. Suomi on vastaavasti hienosti sijalla 59.

Maalta löytyy myös loistavia jalkapalloilijoita, joista tunnetuin on varmasti Valioliigaseura Arsenalissa ammatikseen pelaava Henrikh Mkhitaryan. Maansa kapteenina toimiva keskikenttäpelaaja on samalla myös Armenian kaikkien aikojen paras maalintekijä 27 osumallaan.

Armenia aloitti omat EM-karsintansa vierasottelulla Bosnia & Herzegovinaa vastaan. Tuo ottelu päättyi Bosnian 2-1 voittoon. Armenian ainokaisen ottelussa viimeisteli, kukapa muukaan kuin Mkhitaryan.

Suomi joutui lähtemään EM-karsintojen kahteen ensimmäiseen otteluun varsin siipirikkoisena, sillä mm. Roman Eremenko, Jere Uronen, Joel Pohjanpalo sekä Jasse Tuominen ovat sivussa otteluista. Lisäksi päävalmentaja Markku Kanervan mukaan myös Lassi Lappalainen on ollut kuumeessa, joten hänenkin pelaaminen on vielä epävarmaa. Palautumisaika Italia-ottelusta on jäänyt varsin lyhyeksi, joka luonnollisesti tuo omanlaisia haasteitaan illan ottelua ajatellen.

”Kyllä totta kai kaikkien fyysinen tilanne tsekataan, mutta vasta tämän illan treenien jälkeen nähdään tilanne, kun fysiopuoli käy läpi lihaskireydet ynnä muut. Sitten tehdään lopulliset päätökset. En kuitenkaan usko, että sen perusteella tarvitsee tehdä hirveästi muutoksia”, Kanerva kertoi Huuhkajien internetsivuilla.

Kanerva kuitenkin jatkaa, että taktisista syistä johtuen avauskokoonpanoon on tulossa muutoksia Italia-otteluun verrattuna.

”Italia matsiin verrattuna tulee avaukseen muutoksia.”

”Erityyppinen vastustaja vastassa. Etukäteen on tehty jo tietynlainen pelisuunnitelma. Saatiin hyvää palautetta 3-4-3 systeemistä, joka mahdollisti hyökkäyksessä ajoittaiset pallonhallintajaksot. Saatiin palautetta myös miten puolustus toimii. Meillä on nyt valmius sitten pelin sisällä tai pelien välillä muuntautua. Vastaan tulee eri tasoisia vastustajia, pitää olla valmius muuttaa ryhmitystä.”

Armenia on ehdottomasti vastustaja, joka Suomen on pystyttävä voittamaan, mikäli se mielii taistella lopputurnauspaikasta. Maat ovat kohdanneet aiemmin neljästi ja näistä Suomi on voittanut kolme. Kerran ottelu on päättynyt tasapeliin.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom