Advertisement

Huuhkajille EM-karsintojen avausvoitto! – Kanerva hehkutti joukkueen taisteluilmettä

Suomen jalkapallomaajoukkue nappasi EM-karsintojen avausvoittonsa tiistai-iltana kukistamalla Armenian Jerevanissa 2-0 -lukemin.

Huuhkajien avausmaalin viimeisteli avaukseen nostettu Fredrik Jensen, joka oli ottelun parhaita, ellei jopa paras pelaaja. Toisesta maalista vastasi vaihdosta kentälle tullut Pyry Soiri.

Ottelu oli muutamaa hieman huonompaa hetkeä lukuunottamatta Suomen hallussa, joten voitto oli täysin ansaittu. Armenian nimekkäin pelaaja, seurajoukkuetasolla Arsenalia edustava Henrikh Mkhitaryan pysyi koko ottelun täysin pimennossa, joten siitä annettakoon Suomen joukkueelle ja valmennukselle kymmenen pistettä ja papukaijamerkki hyvin luetuista läksyistä.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon ja kolmeen pisteeseen ottelun jälkeen.

”Tiedettiin, että tämä peli on aikamoinen haaste. Tärkeintä oli henkisesti, että palattiin voittojen tielle ja avattiin pistetili näissä karsinnoissa, Kanerva totesi Viasatin haastattelussa.

”Italia-pelistä otettiin mukaan taistelutahto, yhtenäisyys ja työmoraali. Tänään saatiin tehotkin suhtkoht hyvin kohdilleen, mutta kyllähän siinä oli vielä pari läpiajoakin tuhlattavaksi asti.

”Taisteluilme oli tänään yksi voiton avain. Siinä oli äijämäisyyttä mukana. Armeniallakin oli muutama paikka, mutta peli oli meillä aika hyvin kontrollissa. Esitys oli suhteellisen tasapainoinen.”