Huuhkajille tärkeä vierasvoitto Bulgariasta – Wales-pelissä panoksena nousu A-liigaan

Huuhkajat jatkoivat maajoukkuetauon urakkaansa tänään Bulgarian Sofiassa, kun lohkojumbo isännöi lohkovoittokamppailussa olevaa Markku Kanervan ryhmää. Huuhkajat lähtivät peliin mukavan itseluottamusbuustin siivittämänä voitettuaan keskiviikkoisessa harjoituspelissä hallitsevan maailmanmestari Ranskan 0-2-lukemin. Esitys oli tälläkin kertaa vakuuttavaa katseltavaa.

Norwichissa leipänsä tienaava Teemu Pukki aloitti maaliteon jo 7. peliminuutin jälkeen. Robert Taylorin syöttö vapautti Pukin nokikkain maalivahdin kanssa, eikä Norwich-hyökkääjä erehtynyt. Puoliajalla ei montaa huippupaikkaa tiiviin puolustuspelin ansioista nähty, mutta tauolle mentiin kuitenkin Suomen 0-2-vierasjohdossa. Robin Lod sivalsi ”pukukoppimaalin” juuri ennen taukoa. Martin Lukovin torjuma laukaus kimposi toisessa aallossa olleelle Lodille, joka sivalsi volleyn ihmismassan läpi verkkoon.

Toisella puoliaika jatkui samoissa merkeissä, kunnes vartin pelin jälkeen tapahtui. Tim Sparvin liuku johti kotijoukkueen rangaistuspotkuun, mutta Lukas Hradecky torjui Galin Ivanovin vasemmalle suuntautuneen yrityksen. Sparv sai rikkeestään keltaisen kortin, joten häntä ei nähdä Kansojen Liigan päätösottelussa pelikiellon takia. Bulgaria sai vielä toisen rangaistuspotkun kuusi minuuttia myöhemmin, tällä kertaa Paulus Arajuuren käsivirheestä. Hradecky oli jälleen kerran mukana, mutta Dimitar Ilievin laukaus kavensi ottelun 1-2. Lisämaaleja ei Sofian illassa nähty ja Suomi poistui ottelusta täysi pistepotti mukanaan.

Lohkon toisessa pelissä Wales haki jo neljännen 1-0-voittonsa Kansojen Liigassa Irlannin kustannuksella. Tämä tarkoittaa sitä, että ensi keskiviikkona pelattavassa Wales-vierasottelussa Huuhkajilla on voitolla mahdollisuus lohkovoittoon. Tasapeli tai tappio tarkoittaa Walesin lohkovoittoa. Lohkovoittajat nousevat tulevaksi kaudeksi kilpailun A-liigaan sekä saavat ”takaportin” vuoden 2022 pelattaviin MM-kilpailuihin. Ensi keskiviikon kamppailu pelataan Cardiffissa ja ottelu alkaa Suomen aikaa kello 21:45.