Huuhkajille väkevä 2-0 voitto Kreikasta

Huuhkajat isännöi Kreikkaa Nations Leaguen neljännessä ottelussaan Tampereen Ratinassa. Vuoden aikaan nähden lämpimissä olosuhteissa pelattu ottelu alkoi Huuhkajien selvässä hallinnassa. Murheellisia uutisia tuli kuitenkin jo ottelun 12. peliminuutilla, kun maajoukkueen tähtipelaaja Teemu Pukki joutui jättämään kentän kyyneleet silmissään. Syy vaihtoon oli hyökkääjän loukkaantuminen hetkeä aiemmin. Pukin tilalle tuli Norrköpingissä ammatikseen pelaava Simon Skrabb.

Huuhkajat ei Pukin loukkaantumisesta lamaantunut, vaan jatkoi ottelun hallitsevana osapuolena. Kreikka oli ajoittain suurissa vaikeuksissa ja joutuivat rikkomaan lähes aina Suomen saadessa pallon itselleen. Ottelun ensimmäinen puoliaika toi muutaman hyvän tilanteen Suomelle, mutta maalin saakka palloa ei saatu.

Toinen puoliaika alkoi Huuhkajien kannalta täydellisesti. Pyry Soiri toimitti pallon maaliin 46. minuutin kohdalla. Johto oli tilanteisiin nähden enemmän kuin ansaittu. Maalin jälkeen Kreikka sai luotia hetkellisesti painetta Lukas Hradeckyn vartioiman maalin läheisyyteen. Maalia se ei kuitenkaan onnistunut tekemään ja lopulta Suomi oli itse asiassa lähempänä toisen maalin tekoa, kuin Kreikka ensimmäisen. Glen Kamara iskikin ottelun loppunumeroiksi 2-0 ottelun 89. minuutilla.

Huuhkajille täysin ansaittu voitto 2-0 lukemin. Soiri pelasi erinomaisen ottelun, mutta Kamara oli ehdottomasti Huuhkajien keskikentällä todellinen päällikkö. Suomi jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä. Se ei ole toistaiseksi päästänyt neljässä pelaamassaan ottelussa vielä maaliakaan. Tästä on erittäin hyvät asetelmat kohti kahta viimeistä ottelua, jossa se kohtaa sekä Unkarin että Kreikan vieraskentillä.