Advertisement

Hyökkääjälupaus Dominic Solanke siirtyy Liverpooliin

Chelseassa tämän kauden kirjoilla ollut 19-vuotias kärkimies Dominic Solanke siirtyy kesällä Liverpooliin. Nuorukaisen sopimus on katkolla kesällä, mutta Chelsea on silti oikeutettu korvaukseen, jonka päättää siirtolautakunta ja jonka arvioidaan olevan noin kolme miljoonaa puntaa.

Sky Sportsin mukaan lautakunnan käyttäminen korvauksen päättämiseen tarkoittaa sitä, että Chelsea tarjosi Solankelle jatkosopimusta. Englantia kaikissa nuorten ikäluokissa maajoukkuetasolla edustanut Solanke kirjoitti ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Chelsean kanssa syyskuussa 2014, mutta jatkosopimus lontoolaisseuran kanssa ei enää maistunut.

Tuosta ei voi Solankea liiemmin syyttää, sillä mies ei tällä kaudella päässyt edustusjoukkueessa pelaamaan minuuttiakaan. Viime kausi kului lainalla Hollannin yhteistyöseura Vitessessä, jossa syntyi mukavat seitsemän maalia. Tällä kaudella Solanke pääsi vaihtopenkille yhdessä Valioliigan ja kahdessa liigacupin ottelussa, mutta minuutteja ei tullut. Reservijoukkueessakin esiintymiset jäivät vähiin. Näillä näkymin miehen toistaiseksi ainoaksi viralliseksi esiintymiseksi Chelsean paidassa on jäämässä 17 minuutin visiitti vaihdosta kentälle Mestarien liigan lohkovaiheen ottelussa NK Mariboria vastaan lokakuussa 2014.

Tällä hetkellä Englannin mukana alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa oleva Solanke saa tehdä kovasti töitä myös Liverpoolissa peliaikansa eteen. Tällä hetkellä joukkueen muut kärkimiehet ovat Divock Origi, Daniel Sturridge ja Danny Ings, joskin kaksi jälkimmäistä ovat kärsineet paljon loukkaantumisista. Myös Roberto Firminoa on peluutettu ajoittain hyökkäyksen kärjessä.

Solanke on Chelsean oma kasvatti, joka on edustanut seuraa seitsenvuotiaasta asti. Ura seuran edustusjoukkueessa siirtyy kuitenkin toistaiseksi vielä tulevaisuuteen.