Advertisement

Ighalo ei lähde muun joukkueen mukana Espanjan treenileirille – taustalla Coronavirus-epidemia

Kuva: TT, Toru Hanai

Median otsikoissa viimeisten viikkojen aikana ollut Coronavirus-epidemia on uloittanut lonkeronsa jo jalkapallomaailmaan asti. Tammikuun siirtoikkunan viimeisillä hetkillä Manchester Unitediin siirtynyt Odion Ighalo joutuu jäämään kotiin muun joukkueen lähtiessä Espanjaan harjoitusleirille.

Syy Ighalon kotiijäämiseen on selkeä. Ole Gunnar Solskjaerin mukaan Manchester United ei halua ottaa riskiä, ettei Ighalo pääsisi enää takaisin Englantiin Espanjan-leirityksen jälkeen.


”Odion jää Manchesteriin, koska hän saapui Kiinasta tänne viimeisten 14 päivän aikana.”

”Kiinan tilanteen takia, emme voi olla varmoja, pääsisikö hän takaisin Englantiin, jos hän poistuisi maasta leiritykselle. Hän jää tänne työskentelemään henkilökohtaisen valmentajan kanssa yksilöidyn ohjelman kanssa. Hänen perheensä pystyy myös paremmin sopeutumaan Englantiin, joten se on positiivista tilanteen kannalta.”

”Olisin tietenkin halunnut hänen tulevan mukaan, jotta hän pääsisi tutustumaan muihin pelaajiin, mutta emme halunneet ottaa riskiä.”

Coronaviruksen leviäminen on rajoittanut Kiinasta muualle matkustamista ja monet maat ovat estäneet Kiinasta tulevia turisteja pääsemästä maahan. Ighalo siirtyi Manchesteriin kevään mittaiselle lainalle kiinalaisesta Shanghai Shenhuasta. Hänen saapumisensa Manchesteriin siirron toteuduttua lykkääntyi muutamalla päivällä kyseisestä syystä. Nigerialaishyökkääjä hankittiin Manuun korvaamaan loukkaantunutta Marcus Rashfordia.