Advertisement

Ilouutinen! Jalkapallofanit pääsevät takaisin katsomoon – yleisöryntäystä ei kuitenkaan luvassa

Britannian pääministeri Boris Johnson on ilmoittanut tänään, että katsojat saavat palata takaisin urheilutapahtumiin 2. joulukuuta lähtien.

Koronarajoituksia höllennetään ensi viikolla ja Britanniassa palataan porrastettuun järjestelmään, jossa alueet luokitellaan tasoilla 1-3, koronatartunnoista riippuen.

Tason 1 ja 2 alueilla sallitaan yleisöä urheilutapahtumiin rajoitetusti. Tason 1 alueilla sallitaan joko 4000 katsojaa tai 50% kapasiteetista ja tason 2 alueilla rajoitukset ovat 2000 katsojaa tai 50% kapasiteetista. Molemmissa rajoitukset menevät sen mukaan, kumpi on katsojamäärältään pienempi. Valioliigapelejä ajatellen yleisömäärät saavat siis olla maximissaan 4000 tai 2000, aluetasoista riippuen. Tason 3 alueilla ei yleisö pääse jatkossakaan stadionille.


Ensimmäisenä brittiseurana yleisön tuesta pääsee näillä näkymin nauttimaan Manchester United, joka kohtaa 2. joulukuuta Mestarien liigassa PSG:n. Seuraavana päivänä Arsenal isännöi Eurooppa-liigassa Rapid Wieniä, ja ensimmäisen kerran Valioliigassa yleisöä nähdään 5. joulukuuta.

Vaikka yleisömäärät tulevat olemaan todella pieniä, on se kuitenkin askel parempaan. Kohti parempaa huomista ollaan siis menossa!