Advertisement

Ilouutisia! Huuhkajat palaa Ylelle vuodesta 2022 lähtien

Yle tiedotti tänään hankkineensa esitysoikeudet Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen EM- ja MM-karsintaotteluihin, Kansojen liigan otteluihin sekä harjoitusotteluihin vuosina 2022–2028.

Samalla Yle varmisti esitysoikeudet jalkapallon miesten EM-lopputurnauksiin vuosina 2024 ja 2028.

Suomen jalkapallomaajoukkueen ottelut näkyivät Ylellä vuoteen 2017 asti, kunnes karsintaotteluiden oikeudet siirtyivät Viasatille. Vaikka Viasat on näyttänyt Viafree-kanavalta Huuhkajien pelit ilmaiseksi viime vuosienkin aikana, on vuonna 2017 tapahtunut muutos aiheuttanut valtavasti parran pärinää kahvipöytäkeskusteluissa. Reilun vuoden kuluttua paluu normiin kuitenkin tapahtuu.


– Julkisen palvelun yhtiönä meille on tärkeää saada tarjota kansalaisille yhteisiä hetkiä ja suuria elämyksiä. Nyt olemme varmistaneet, että suomalaisille tarjotaan näitä hetkiä aina vuoteen 2028 asti, kun Yle välittää Huuhkajien matsien lisäksi niin kolmet olympialaiset kuin viidet jalkapallon arvokisatkin, Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila sanoi.

Nyt saatujen esitysoikeuksien lisäksi Ylellä on oikeudet kesältä 2020 ensi vuodelle siirtyneisiin jalkapallon miesten EM-kisoihin sekä myöskin vuodella eteenpäin siirtyneisiin jalkapallon naisten EM-kisoihin vuonna 2022. Lisäksi Ylellä on oikeudet jalkapallon miesten MM-kisoihin 2022.