Advertisement

Intohimo voitti rahan – Zlatan valitsi kolme miljoonaa 80 miljoonan sijaan

Ruotsalainen tähtihyökkääjä Zlatan Ibrahimovic siirtyi hiljattain MLS-seura Los Angeles Galaxyn riveihin. Siirto oli odotettavissa jo pitkään, mutta yllättävintä oli se, että siirto tapahtui kesken kauden.

Vieläkin yllättävämpi uutinen on noussut esiin. Sports Illustratedin mukaan Zlatan sai jättimäisen 80 miljoonan euron tarjouksen Kiinasta, mutta hylkäsi sen.

Galaxyn tekninen johtaja Jovan Kirovski kertoi Sports Illustratedille, että nimeltä mainitsematon kiinalaisseura tarjosi ruotsalaiskärjelle monivuotista sopimusta, joka olisi tuonut Ibralle yhteensä 80 miljoonaa euroa.

Kiinan sijaan Ibrahimovic valitsi uudeksi osoitteekseen Galaxyn, joka voi maksaa hänelle vain kolme miljoonaa dollaria kahden vuoden aikana MLS:n palkkakattojärjestelmän takia.

Voidaan siis todeta, että Ibrahimovic ei pelaa uransa viimeisiä vuosia rahan takia, vaan nimenomaan intohimosta lajia kohtaan.

Kirovskin mukaan vaikeinta Ibrahimovicin diilissä oli selittää se ruotsalaistähden agentille Mino Raiolalle. Pelaajan kanssa oltiin kokoajan yhteisymmärryksessä asioista, mutta ahneena tunnettu Raiola ei pystynyt ymmärtämään Zlatanin pientä vuosipalkkaa.

Kirovski kertoo tavanneensa Zlatanin kuusi kertaa Euroopassa, kun tämä pelasi vielä Paris Saint-Germainissa ja Manchester Unitedissa. Kirovskin mukaan ruotsalaishyökkääjä ilmoitti neljä kuukautta sitten, että aikoo siirtyä LA Galaxyyn.

“Mitä vain voi tapahtua ennen kuin nimet ovat paperissa. Pystyin taas hengittämään, kun hänen siirtonsa virallistui kaksi viikkoa sitten, Kirovski totesi helpottuneena.

Zlatanin MLS-ura sai heti huiman alun. Ruotsalaishyökkääjä vaihdettiin kentälle 71.peliminuutilla hänen joukkueensa ollessa 1-3-tappiolla kotiottelussa paikallisvastustaja Los Angeles FC:tä vastaan. 77.peliminuutilla Zlatan toi kotijoukkueen ensiksi tasoihin ja lisäajalla hän viimeisteli joukkueensa voittomaalin entisen valioliigatähden Ashley Colen esityöstä.