Advertisement

Itävallan maajoukkue haluaa Burnley-hyökkääjän

Burnleyn kärkimies Ashley Barnes on syntynyt lounaisessa Englannissa englantilaisille vanhemmille. Tulevaisuudessa hän saattaa kuitenkin mahdollisesti edustaa maajoukkuetasolla Itävaltaa. Barnesin isän äiti oli itävaltalainen, joten FIFA:n sääntöjen mukaan se antaa hänelle oikeuden edustaa maata, vaikka hän ei ole siellä koskaan asunutkaan.

Itävallan tuore päävalmentaja Franco Foda on vahvistanut, että he ovat kiinnostuneita saamaan Barnesin mukaan. Foda oli paikan päällä katsomassa Burnleyn viime viikonlopun ottelua West Hamin vieraana, jossa Barnes onnistui maalinteossa. 28-vuotias Barnes on ollut hyvässä vireessä, tehden maalin kolmessa perättäisessä Valioliiga-ottelussa.

”Menin katsomaan häntä West Ham -otteluun viikonloppuna ensimmäistä kertaa. Hän pelasi oikein hyvin tehden maalin”, Foda kertoi Sky Sportsin mukaan. ”Minä ja henkilökuntani olimme hyvin vaikuttuneita. Hän voi käyttää molempia jalkoja, on erittäin fyysinen ja tekee paljon hyviä juoksuja. Hän oli mukana ihan jokaisessa hyökkäyskuviossa. En voi sanoa muuta kuin että hän on erittäin hyvä hyökkääjä.”

Barnesin pitäisi kuitenkin hankkia Itävallan passi, että hän voisi edustaa maata. Hän on pelannut yhden ottelun Itävallan alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa, mutta sai tuolloin erityisluvan FIFA:lta. A-maaotteluihin samaa lupaa ei heru.

Ihan lähiaikoina miestä ei siis välttämättä Itävallan paidassa nähdä. Barnesin itsensä mukaan maan liitosta ei olla oltu häneen vielä missään yhteydessä.

”Ei minkäänlaista yhteyttä. Voin vain tehdä parhaani kentällä ja mitä tapahtuu, tapahtuu”, Barnes sanoi Lancashire Telegraphille. ”Huolehdin ensimmäiseksi Burnleysta ja kunhan me jatkamme voittamista, se on sitten jotain ekstraa joka joko tapahtuu tai ei tapahdu.”