Advertisement

Jatkuuko Huddersfieldin tuhkimotarina West Hamin kustannuksella

Maanantai-illan kamppailussa West Ham saa kauden ensimmäiseen kotiotteluunsa uskomattomalla tavalla Valioliiga -taipaleensa aloittaneen Huddersfieldin. Huddersfield on voittanut kolmesta ottelusta kaksi ja pelannut yhden tasan. West Hamin kauden alku on ollut erittäin tuskaista. Kolmesta ottelusta saldona on yhtä monta tappiota. Tappioiden myötä manageri Slaven Bilicin tuoli on alkanut heilua jo epämukavalla tavalla ja West Ham tarvitsisi ottelusta kipeästi voiton, jotta manageri saisi hetken hengähdysrauhan.

West Hamin puolustus on alkukaudesta ollut aivan tuuliajolla. Maalien väliin kauden mittaisella lainasopimuksella Manchester Citystä hankittu Joe Hart on ollut erittäin työllistetty kauden ensimmäisissä otteluissa. Maalinteko lankeaa niin ikään tuoreen kesähankinnan Javier Hernandezin vastuulle. Kauden ensimmäisissä otteluissa Hernandez on osunut kahdesti. Molemmat maalit tulivat samassa 3-2 tappioon päättyneessä Southampton ottelussa.

Huddersfieldi kausi on alkanut tarunhohtoisella tavalla. Joukkue on voittanut kaksi ensimmäistä otteluaan ja viime kierroksella se pelasi Southamptonin kanssa maalittoman tasapelin. Huddersfieldin maali on pysynyt puhtaana kaikissa kolmessa ottelussa. Päävalmentaja David Wagnerin mukaan joukkue on ollut hyvin onnekas, mutta antaa tunnustusta myös loistavasti pelanneelle tanskalaiselle veräjänvartijalle Jonas Lösslille. Toinen yksittäinen suuri onnistuja alkukaudesta on ollut australialainen keskikenttäpelaaja Aaron Mooy, joka on tehnyt yhden maalin ja antanut yhden maalisyötön toistaiseksi pelatuissa otteluissa. Mooyn vastuulla on paljolti hyökkäyspelin onnistuminen myös West Ham ottelussa.

West Hamin sairastuvalta löytyvät Edimilson Fernandes sekä Manuel Lanzini. Kumpikaan kaksikosta ei ehdi toipumaan maanantain otteluun. Lisäksi Marko Arnautovic kärsii Southamton -ottelun punaisesta kortista saatua pelikieltoa. Huddersfieldiltä ovat loukkaantumisten takia poissa Martin Cranie, Jon Stankovic sekä Jonathan Hogg. Collin Quaner saattaa tervehtyä kokoonpanoon. West Hamia heidän poissaolonsa kirpaisee ehkä hieman enemmän.