Advertisement

Jermaine Defoe kertoo pitkän uransa salaisuuden – ”Olen tehnyt vuosien saatossa paljon uhrauksia”

35-vuotias Bournemouthia nykyisin edustava Jermain Defoe havittelee paikkaa Englannin ensi vuoden MM-kisajoukkueesta. Moni uskookin mahdollisten MM-kisojen jäävän Defoen viimeiseksi esiintymiseksi maajoukkuepaidassa, englantilainen on kuitenkin asiasta erimieltä.

– Oloni on todella hyvä. Jos minusta tuntuu samalta 37-vuotiaana, miksi en pelaisi edelleen Englannin paidassa? Jos olisin 25-vuotias ja kuntotilastoni olisivat tätä tasoa, tällaista kysymystä ei edes kysyttäisi minulta, Defoe toteaa Sunday Postin haastattelussa.

Defoe tekee paljon töitä kuntonsa eteen. Myös ruokavalio on ihanteellinen.

– Yritän tällä hetkellä olla vegaani, mutta rakastan kalaa, joten se on vaikeaa. En ole myöskään koskaan urani aikana juonut alkoholia. Se on luultavasti syy, miksi pelaan yhä. En sano, että olen enkeli tai sitä, että jalkapalloilijoiden ei pitäisi juoda. Kaikki ihmiset ovat erilaisia, pohtii Defoe.

– On aikoja, jolloin olen ankara itselleni. Menen ravintolaan ja ajattelen: ”Tuo suklaakakku näyttää hyvältä”. Pystyn kuitenkin hallitsemaan himoni. Olen tehnyt vuosien saatossa paljon uhrauksia, ja tälle tasolle pääsee sen takia. Valinnassa kyse on sekä jalkapallosta että elämäntyylistä.

Defoe kertoo viettävänsä paljon aikaa Bournemouthin harjoituskeskuksessa. Hän ei rakasta sitä, mutta se auttaa.

– Pelien jälkeen käyn jääkylvyissä, kylmähoidossa ja hieronnassa. Ymmärrän kroppaani paljon paremmin kuin aiemmin. Tässä iässä on erityisesti keskityttävä oman kroppansa hyvinvointiin, englantilainen toteaa.

Defoe mainitsi myös pahimman heikkoutensa.

– Purukumi! Kun pelasin Sunderlandissa siellä oli kauppa, jossa myytiin paljon erilaisia vanhoja purukumeja. Tilaan sieltä edelleen purukumini ja he toimittavat ne suoraan kotiovelleni, Defoe naurahtaa.