Advertisement

Jesus tahtoi laukoa rangaistuspotkun – Guardiola pahoitteli päätöstään

Manchester Cityllä oli eilen illalla loistava mahdollisuus ottaa ensimmäinen voittonsa Liverpoolin kotistadionilla Anfieldilla sitten vuoden 2003. Vain viisi minuuttia ennen peliajan päättymistä joukkue sai maalittomassa tilanteessa rangaistuspotkun. Riyad Mahrez laukoi kuitenkin pilkulta yli maalin, eikä ottelussa nähty maaleja.

Cityn normaali valinta rangaistuspotkuihin, Sergio Agüero, oli tuossa vaiheessa jo vaihdossa. Silti Mahrezin valitseminen yllätti, sillä algerialainen oli tehnyt vain kolme maalia seitsemästä edellisestä yrityksestään. Nyt tilasto näyttää vieläkin heikommalta.

Nuori hyökkääjä Gabriel Jesus oli valmiina laukomaan rangaistuspotkun, mutta manageri Pep Guardiolan valinta osui Mahreziin. Jesus ei ollut erityisen tyytyväinen päätökseen, mutta hän hyväksyy sen.

”En tietenkään ole iloinen. Kuten Riyad, myös minä olen harjoitellut niitä”, Jesus sanoi Sky Sportsin mukaan. ”Olisin halunnut laukoa, olin itsevarma, joten en ollut tyytyväinen etteivät he päästäneet minua vetämään. Puhuin kuitenkin Pepin kanssa. Tämä on osa jalkapalloa, joskus näitä asioita tapahtuu. Tuen Riyadia mikäli manageri valitsee hänet uudestaan.”

Guardiolalla oli luottoa Mahreziin harjoituskentällä nähdyn perusteella. Hän kuitenkin pahoitteli tapahtunutta Jesusille.

”Harjoituksissa joka päivä näen Mahrezin laukovan rangaistuspotkuja ja se antoi minulle paljon luottamusta. Tämä on hyvä kokemus hänelle, seuraava menee sisään”, Guardiola kommentoi. ”Jesus halusi laukoa. Pyydän häneltä anteeksi. Se oli minun päätökseni.”

Ottelu oli Citylle jo neljäs peräkkäinen voitoton Liverpoolia vastaan. Murskattuaan Liverpoolin vuosi sitten kotikentällään peräti 5-0, City hävisi kauden loppupuoliskon kaikki kolme kohtaamista Valioliigassa ja Mestarien liigassa.