Advertisement

Joe Bryanin unelmailta siivitti Fulhamin Valioliigaan – Brentford-vahdilta kammottava moka

Valioliigan nousukarsintafinaali, jota kutsutaan maailman arvokkaimmaksi otteluksi, pelattiin tiistai-iltana Wembleyllä.

Tiensä finaaliin olivat raivanneet lontoolaisseurat Brentford ja Fulham, jotka sijoittuivat Mestaruussarjassa sijoille kolme ja neljä.

Ottelun suuri panos näkyi varsinaisella peliajalle, jonka aikana maaleja ei nähty. Lähimpänä maalintekoa oli Fulhamin Neeskens Kebano, jonka toisen puoliajan alussa ampuma vapaapotku meni sivuverkkoa hipoen ohi Brentford-maalin.

Jos varsinainen peliaika oli tapahtumaköyhää peliä, samaa ei voi sanoa jatkoajasta, jossa tilanteita riitti yllin kyllin ja maalejakin nähtiin kolme kappaletta.

Jatkoajan ensimmäinen maali nähtiin 105. peliminuutin kohdalla, kun Fulhamin laitapuolustaja Joe Bryanin kaukaa ampuma vapaapotku yllätti täysin Brentford-vahti David Rayanin. Raya odotti Bryanin keskittävän, mutta laitapuolustaja luki tilanteen oivallisesti ja laukoi pallon etukulmasta sisään.

https://twitter.com/DocAFC_/status/1290754767921336320

Sama mies oli asialla toistamiseen, kun jatkoaikaa oli jäljellä enää kolme minuuttia. Bryan teki loistavan nousun kohti Brentfordin maalialuetta ja pelasi nätin syöttökuvion Alexandar Mitrovicin kanssa ja tuikkasi pallon maaliverkkojen perukoille.

Brentford nousi jatkoajan lisäajalla vielä maalin päähän, kun Henrik Dalsgaard puski pallon lähietäisyydeltä maaliin. Kavennus oli kuitenkin laiha lohtu, sillä peliaika loppui lähes välittömästi maalin jälkeen.

Fulham tienasi ottelun voitosta noin 190 miljoonaa euroa, jonka arvioidaan olevan valioliiganousun arvo. Fulhamin lisäksi Valioliigaan ensi kaudeksi nousee Mestaruussarjan voittanut Leeds sekä kakkoseksi sijoittunut West Bromwich. Valioliigasta sarjaporrasta alemmas putosivat Bournemouth, Watford sekä Norwich.