Advertisement

Joe Hart Englannin kapteeni Liettua-ottelussa

Joe Hart on Englannin miesten jalkapallomaajoukkueen kapteeni sunnuntain MM-karsintaottelussa Liettuaa vastaan. Englannin pitkäaikainen ykkösvahti nimettiin kapteeniksi, kun aikaisemmin nauhaa kantaneet Wayne Rooney ja Jordan Henderson ovat loukkaantumisten takia sivussa.

Rooney on kantanut kapteenin nauhaa aina avauksessa ollessaan. Neljässä aikaisemmassa karsintaottelussa Rooney on toiminut kapteenina Skotlantia, Maltaa ja Slovakiaa vastaan. Henderson kipparoi joukkuetta Slovenian vieraana.

Italian Serie A:ssa Torinoa edustava 29-vuotias Hart on nauttinut pelaamisesta nykyisen päävalmentaja Gareth Southgaten alaisuudessa. Southgate peluutti harjoitusottelussa Saksaa vastaan kolmen pelaajan puolustuslinjaa, mikä keräsi Hartilta kehuja.

”Pidin siitä, että kokeilimme jotakin uutta – muodostelmaa, jossa en ole itse pelannut aikaisemmin.”

Hartin mukaan Antonio Conten siirtymien Chelsean valmentajaksi ja lontoolaisten menestyminen Valioliigassa on tuonut kolmen topparin systeemin päivänvaloon. Kolmen topparin kokeiluun maajoukkueessa oli selkeä syy.

”Siihen oli syynsä. Pelasimme hallitsevia maailmanmestareita vastaan, jotka ovat pelanneet yhdessä siitä asti, kun pelasin alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa kauan aikaa sitten.”

”Se ei johtunut vain siitä. Halusimme taistella hyvää joukkuetta vastaan, ja se toimi hyvin.”