Advertisement

John Stones sivuun Everton-pelistä aivotärähdyksen vuoksi

Manchester Cityn toppari John Stones puhui tällä viikolla vaikeasta ajanjaksostaan, jolloin miehellä on ollut vaikeuksia mahtua manageri Pep Guardiolan valitsemaan pelaavaan kokoonpanoon. Cityn ykköstopparin Nicolas Otamendin vierellä on viime aikoina pelannut joko kapteeni Vincent Kompany tai tuore hankinta Aymeric Laporte.

Nyt Stones on kohdannut hieman lisää hankaluuksia. Guardiolan mukaan hän on sivussa viikonlopun Everton-pelistä aivotärähdyksen vuoksi. Stones sai vamman tiistaina Englannin harjoitusottelussa Italiaa vastaan.

Tällä kertaa Stones saattoi kuitenkin selvitä säikähdyksellä. Guardiolan mukaan hän tuntee olonsa hyväksi, mutta Valioliigassa voimassa oleva aivotärähdysprotokolla vaatii, ettei hän pääse kentälle entistä seuraansa vastaan.

”Hän tuntee olonsa todella hyväksi, mutta sääntö on seitsemän päivän karenssi joten siitä syystä hän ei ole mukana”, Guardiola sanoi Sky Sportsin mukaan.

Cityn kannalta tilanne ei tuo suurta vaikutusta, sillä joukkueella on kolme muutakin erinomaista topparia, eikä Stones ole viime aikoina pelannut paljon. Stonesia itseään saattaa harmittaa, ettei hän pääse kohtaamaan entistä seuraansa. Hänenkin kannaltaan asia on kuitenkin loppujen lopuksi hyvä. Vaikka aivotärähdys ei tällä kertaa olisikaan osoittautunut erityisen vakavaksi, täytyy päähän kohdistuneihin vammoihin suhtautua aina varovaisesti.

Vaikka City pelaa seuraavan kerran jo keskiviikkona ensimmäisen osaottelunsa Mestarien liigan puolivälierissä Liverpoolia vastaan, on Everton-otteluun silti lähdettävä täysillä. Mikäli City voittaa sen ja seuraavassa ottelussaan Manchester Unitedin, varmistaa se mestaruutensa lopullisesti.

”Valmistaudun Everton-peliin kuin se olisi meidän kaikkein tärkein ottelumme”, Guardiola totesi.