Advertisement

Jonny Evans siirtyy Leicesteriin

Leicester City vahvistaa keskuspuolustustaan Pohjois-Irlannin maajoukkuemiehellä Jonny Evansilla. 30-vuotias Evans siirtyy Leicesteriin Valioliigasta kauden päätteeksi pudonneesta West Bromwich Albionista. Evans allekirjoitti Leicesterin kanssa kolmen vuoden mittaisen sopimuksen. Leicester tiedotti asiasta tänään verkkosivuillaan.

Evans tuo mukanaan Leicesterin takalinjoille aimo annoksen kokemusta. Hän on pelannut Manchester Unitedin, Sunderlandin ja West Bromin paidassa yhteensä 235 ottelua Valioliigaa. Unitedin paidassa hän on voittanut niin Valioliigan kuin Mestarien liigankin. Viime kaudella West Bromwichissa Evans pelasi 28 Valioliiga-ottelua ja kantoi kapteeninnauhaa.

“On hienoa liittyä seuraan ja olen iloinen, että siirto saatiin hoidettua”, Evans kommentoi Leicesterin verkkosivuilla. “Kun tämä tilaisuus tuli, en voinut hylätä sitä. Tämä on kunnianhimoinen seura, omistajat ovat kunnianhimoisia ja kaikki haluavat työntää seuraa eteenpäin.”

Evansin siirto tietänee huomattavasti pienempää roolia Leicesterin kapteenille Wes Morganille. Morgan oli tärkeässä roolissa seuran yllätysmestaruuden kaudella 2015-16, mutta 34-vuotiaalla jamaikalaisella on jalka alkanut jo aavistuksen painaa. Evans muodostaa uuden avauksen toppariparin hyvän debyyttikauden pelanneen Harry Maguiren kanssa.

Leicesterin managerin Claude Puelin mukaan Evansin kokemus ja johtajuus olivat avainasemassa siirron syntymisessä.

“Jonny on pelaaja jolla on valtava kokemus Valioliigasta ja hänen saapuminen ryhmään on loistava uutinen seurallemme”, Puel totesi. “Hän tietää täsmälleen mitä voittaminen vaatii, hän on johtaja ja voittaja. Hän tuo joukkueeseen valtavasti uutta ja toivotan hänet riemulla tervetulleeksi Leicester Cityyn.”