Advertisement

Jose Mourinho: ”Tottenham ansaitsee paikan europeleissä ensi kaudella”

Tottenham-manageri Jose Mourinho on antanut viimeisten päivien aikana värikkäitä kommentteja medialle. Mourinho sivalsi aikaisemmin viikolla piikikkään lausuntonsa Man Cityn europelipannan kumoamista kohtaan, mikä ei ollut City-manageri Pep Guardiolan mieleen. Tänään portugalilaiskäskyttäjä kertoi medialle, mikä olisi minimi, jonka hänen joukkueensa ansaitsisi kauden päätteeksi.

Mourinhon mielestä Tottenham ansaitsisi paikan europeleistä tulevalle kaudelle, kun ottaa huomioon vaikeudet, joita seura kohtasi aikaisemmin kauden aikana. Spurs taistelee kahdessa viimeisessä ottelussa paikasta ensi kauden Eurooppa-liigassa, vaikkakin tilanne sarjassa näytti heikolta portugalilaisen korvatessa Mauricio Pochettinon edellisvuoden marraskuussa. Vain Liverpool, Manchester City ja Manchester United on kerryttänyt Tottenhamia enemmän pisteitä Valioliigassa sen jälkeen, kun portugalilainen nimitettiin seuran peräsimeen.

”Mielestäni Spurs olisi pärjännyt paljon paremmin ilman joukkueen kohtaamia ongelmia kauden aikana. Mielestäni millään muulla joukkueella ei ole ollut lähellekään yhtä isoja ongelmia kuin meillä. Kauden vaikeimpina hetkinä puhuin pelkästään selviytymisestä. Sillä selviytymisellä pääsimme positioon, jossa voimme taistella vielä siitä (europelipaikasta).”

“Fakta, että olemme neljänneksi paras joukkue Valioliigassa siitä lähtien, kun saavuin Tottenhamiin, kertoo hyvin meidän potentiaalistamme ja työstä, jota teemme seurassa. Alkuun Lloris, Kane, Sissoko ja Son olivat vielä poissa kentiltä. Sen takia ansaitsisimme vähintään sijoituksen, joka vie meidät europeleihin ensi kaudeksi (Eurooppa-liiga). Ansaitsisimme kuitenkin parempaa (Mestarien Liiga).”

“Se ei ole meidän tasoinen kilpailu. Olemme parempia, mutta ne ovat kuitenkin europelejä. Jalkapallo ei kuitenkaan perustu siihen, mitä ansaitsisit, vaan siihen, mitä tuloksellisesti saat. Joten emme voi sanoa ansaitsevamme sitä ja sen jälkeen hävitä kahta tulevaa otteluamme. Meidän täytyy siis voittaa tulevat ottelumme.”

Kommentit olivat tuttua ja taattua Mourinhoa. Nyt onkin aika lunastaa odotukset ja ansaita viimeisistä otteluista täydet pistepotit, jotta Spurs nähdään europeleissä ensi kaudella. Tottenhamin pistejahti jatkuu huomenna sunnuntaina, kun se isännöi Leicesteriä erittäin kiihkeässä kamppailussa. Molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä päästäkseen tavoitteisiinsa ja ottelu pyörähtää käyntiin klo 18.00 Suomen aikaa.