Advertisement

Jose Mourinhon uutuuskirjassa jättipaljastus – Special One oli sopinut jo siirtymisestä Liverpoolin manageriksi

Jalkapallohistorian kaksi viimeisintä vuosikymmentä olisivat saattaneet mennä aivan toisin, mikäli arvostettu jalkapalloagentti Jorge Mendes ei olisi lähestynyt Jose Mourinhoa huhtikuussa vuonna 2004.

Mourinhon uutuuskirjasta – ”Mourinho: Behind the Special One, from the origin to the glory” – nimittäin selviää, että portugalilaisluotsi oli sopinut siirtyvänsä Liverpooliin vuonna 2004 korvatakseen merseysidelaisseuran silloisen managerin Gerard Houllierin.

Ranskalaistoimittaja Nicolas Vilasin kirjoittamassa kirjassa kerrotaan vaihe vaiheelta, miten varmalta näyttänyt Liverpool-pesti muuttuikin yht’äkkiä Chelsea-pestiksi.

”Mourinho oli menossa Liverpooliin. Rick Parry [Liverpoolin silloin toimitusjohtaja] oli vastuussa siirroista ja meillä oli sopimus. He pyysivät meitä odottamaan 15 päivää, koska Houllier oli vielä Liverpoolin manageri”, Mourinhon silloinen neuvonantaja Jorge Baidek kertoo kirjassa.

Lopulta jalkapalloagentti Jorge Mendes lähestyi Mourinhoa Chelsea-tarjouksella, joka oli huomattavasti parempi kuin Liverpoolin vastaava. Mendes ei ollut aiemmin työskennellyt Mourinhon kanssa, mutta tuosta hetkestä lähtien kaksikko on tehnyt yhteistyötä.

Mendes sopi Mourinholle ja Chelsea-pomo Roman Abramovitshille ensitapaamisen toukokuun alussa pelatun Mestarien liigan Porto-Deportivo -välieräottelun yhteyteen. Seuraava tapaaminen pidettiin venäläismiljardöörin jahdilla Monacossa vain päivä sen jälkeen, kun Mourinhon luotsaama Porto oli voittanut Mestarien liigan.

Loppu on historiaa…