Advertisement

Joukkuetoverin mielestä Salah kilpailee Kultaisen pallon voitosta

Lähes kaikki mahdollinen on jo sanottu siitä, kuinka uskomaton Mohamed Salahin ensimmäinen kausi Liverpoolissa on ollut. Silti Salah tuntuu löytävän ottelusta toiseen uusia tapoja hämmästyttää katsojia. Salah on tehnyt tällä kaudella Valioliigassa 31 maalia, mikä on jaettu yhden kauden ennätys. Kaikissa kilpailuissa hänen maalimääränsä Liverpoolille on 43, mikä on vielä neljän maalin päässä Ian Rushin hallussaan pitämästä yhden kauden ennätyksestä.

Salahin loistelias kausi on alkanut kerätä hänelle myös hieman nostetta Kultainen pallo -kisassa. Maailman parhaalle pelaajalle vuosittain jaettava Kultainen pallo on annettu yli vuosikymmenen ajan joko Cristiano Ronaldolle tai Lionel Messille. Edellinen voittaja näiden kahden ulkopuolelta oli AC Milanin Kaká vuonna 2007. Mikäli Liverpoolin keskuspuolustaja Dejan Lovrenia on uskominen, saattaa Salah olla se henkilö, joka vihdoin katkaisee Ronaldon ja Messin hegemonian.

”Hän on se pelaaja. Hänestä on tulossa supertähti. Hänen tekemisensä näyttää helpolta mutta se on hyvin vaikeaa”, Lovren hehkutti Sky Sportsin mukaan. ”Jos hän jatkaa näin – en tiedä onko tämä oikea hetki laittaa paineet hänen niskoilleen – uskon että häntä kuuluisi vuoden päätteeksi pitää yhtenä kolmesta parhaasta maailmassa. Hän ansaitsee tulla mainituksi Kultaisen pallon kontekstissa. Kun ihmiset puhuvat Messistä ja Ronaldosta heidän kuuluisi puhua myös Salahista. Hän ansaitsee sen kunnian mutta rehellisesti sanottuna hän ansaitsee vielä enemmän.”

Vaikka kyseessä onkin henkilökohtainen palkinto, Kultaista palloa on vain harvoin jaettu pelaajalle, jonka seura- tai maajoukkue ei ole sen vuoden aikana voittanut jotain suurta. Egyptin mahdollisuudet MM-kisoissa vaikuttavat hyvällä tahdollakin pieniltä, joten paras mahdollisuus Salahille olisi johdattaa Liverpool Mestarien liigan voittoon. Miehen nykyvireellä se näyttää, jos ei todennäköiseltä, niin ainakin hyvin mahdolliselta.