Advertisement

Juan Mata palkittiin hyväntekeväisyyskampanjastaan

Manchester Unitedin keskikenttäpelaaja Juan Mata on nimitetty Espanjan Nations Sports -palkinnon voittajaksi muiden tunnettujen urheilijoiden joukosta.

Espanjan liikuntaneuvoston esittämä kunnianosoitus annetaan henkilölle, yhdistykselle tai yhteisölle, jotka ovat korostaneet urheilun edistämistä. Palkinnolla halutaan antaa tunnustusta Matan tekemästä työstä, ja hänet palkitaan Queen Sofia -palkinnolla. Palkinto jaetaan “kunnianosoituksesta vuoden aikana erityisen tärkeästä eleestä”.

Mata sanoi Twitterissä, että hän oli “todella kiitollinen siitä, että hän sai 2017 Nations Sports -palkinnon”.

30-vuotiaan Matan perustamalle hyväntekeväisyyskampanja Common Goalille tuli viime kuussa täyteen vuosi sen perustamisesta. Common Goal keräsi jo ensimmäisen vuoden aikana rahaa lähes 800 000 dollaria.

Tavoitteena on, että Mata ja hänen jalkapallo kollegansa lahjoittavat yhden prosentin palkoistaan hyväntekeväisyysjärjestöille ympäri maailmaa heidän uransa aikana. Matan hyväntekeväisyyskampanjaan on osallistunut jo yli 50 pelaajaa ja valmentajaa, mm. Giorgio Chiellini, Mats Hummels, Alex Morgan ja UEFA:n presidentti Aleksander Ceferin.