Advertisement

Jürgen Klopp odottaa tulevan kauden olevan erittäin haastava – ”Vaikea, vaikeampi, ehkä jopa vaikein”

Valioliigakausi 2020/21 starttaa tänään ja joukkueet pääsevät tositoimiin normaalia lyhyemmän tauon jälkeen. Koronakevät asetti sarjat tauolle sekä pakotti niiden jatkumisen pitkälle kesään, jonka ansiosta myös tulevan syksyn ottelutahti tulee olemaan tiivis.

Liverpoolin edelliskaudella 30 vuoden tauon jälkeen mestaruuteen luotsannut Jürgen Klopp odottaa tulevan kauden olevan vaikein hetkeen. Edellä mainittu tiivis ottelutahti, yleisöttä pelaaminen sekä mestaruuden tuoma asema luo hänen mukaansa yhteisvaikutuksen, joka tuottaa varmasti hankaluuksia kauden edetessä.

”Se (tuleva kausi) tulee olemaan haastava jokaiselle. Mielestäni se tulee olemaan vaikea, vaikeampi, ehkä jopa vaikein hetkeen. Tulemme pelaamaan syklissä, jossa kymmeneen päivään on aina kolme ottelua. Varsinkin europeleihin päässeet joukkueet tulevat olemaan vaikeuksissa. Europelit tulevat olemaan intensiivisempiä kuin koskaan aiemmin.”


“Menneisyydestä ei ole voinut saada mitään kokemuksen tuomaa viisautta tähän tilanteeseen, joka auttaisi. Lähdet toiseen maahan pelaamaan ja joudut pelaamaan kotimaassa kahden päivän kuluttua. Sitä se tulee olemaan syyskuun loppupuolelta joulukuuhun asti vähintäänkin. Se on rajua.”

“Emme tiedä, kuinka kauan joudumme pelaamaan ilman kannattajiamme, joka tekee tästä intensiivisestä jaksosta entistä hankalamman. Yleisö voi kuitenkin antaa sinulle lisäbuustin peleissä. Nyt joudumme luomaan sen saman fiiliksen ja buustin itse.”

“Mestaruuden tuoma paine? Liverpoolina oleminen on aina haaste. Minne ikinä menetkään, kaikki haluavat voittaa sinut joka tapauksessa. Meidän haasteenamme on se, että täytyy näyttää uudestaan ahneus, halu ja mentaliteetti, jota olemme esittäneet edelliskausina, jotta voimme menestyä niin hyvin kuin mahdollista.”

Liverpool aloittaa tänään Valioliigaurakkansa Anfieldilla, kun sarjanousija Leeds saapuu Liverpoolin vieraaksi. Ottelu alkaa klo 19.30 Suomen aikaa