Advertisement

Jurgen Klopp saavutti 100 voiton rajapyykin valioliigahistorian toiseksi nopeimpana managerina – myös Liverpool teki seurahistoriaa

Kuva: TT, Andrew Yates

Liverpoolin managerina lokakuusta 2015 lähtien toiminut Jurgen Klopp saavutti keskiviikko-iltana 100 valioliigavoiton rajapyykin, kun Everton kaatui Merseysiden derbyssä maalein 5-2.

Kloppista tuli samalla valioliigahistorian toiseksi nopein manageri, joka yltää kyseiseen rajapyykkiin. Saksalaismanageri tarvitsi 100 voittoon 159 ottelua. Hän ohitti listalla mm. Sir Alex Fergusonin [162] ja Arsene Wengerin [179].


Valioliigahistorian nopeimpana managerina 100 voittoa on kerännyt Tottenhamin Jose Mourinho, jolla meni rajapyykin saavuttamiseen vain 142 ottelua.

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola tulee kuitenkin lähiviikkojen aikana ohittamaan sekä Mourinhon että Kloppin. Espanjalaisluotsilla on tällä hetkellä kasassa 97 voittoa 127 ottelusta.

Liverpool rikkoi Everton-voiton myötä myös oman seuraennätyksensä tappiottomien otteluiden putkessa. Merseysidelaisseura on pelannut jo 32 valioliigaottelua putkeen ilman tappiota. Aiempi ennätys oli 31 ottelun mittainen, joka syntyi toukokuun 1987 ja maaliskuun 1988 välisenä aikana.