Advertisement

Jurgen Kloppin radikaali muutos kannatti – hollantilaishyökkääjästä tuli yksi maailman parhaimmista keskikenttäpelaajistaijnal

Georginio Wijnaldumin uralla tapahtui suuri muutos kesällä 2016, kun hän siirtyi Newcastlesta Liverpooliin 25 miljoonan punnan siirtosummalla.

Wijnaldum pelasi Newcastlessa hyökkäävässä roolissa, ja teki kauden aikana komeat 11 valioliigamaalia – neljä maaleista syntyi kotiottelussa Norwichia vastaan.

Wijnaldum oli tottunut koko pelaajauransa pelaamaan laitahyökkääjänä tai hyökkäävänä keskikenttäpelaajana, mutta Liverpool-manageri Jurgen Klopp alkoi sorvata hänestä puolustavampaa keskikenttäpelaajaa.


Wijnaldumin urakehitys on ollut saksalaismanagerin alaisuudessa häikäisevää, ja hänestä on tullut yksi maailman parhaimmista keskikenttäpelaajista. Iso kiitos kuuluu Kloppille, joka näki hollantilaisen potentiaalin kyseisellä pelipaikalla.

“Kehitykseni Liverpooliin tultuani on ollut hyvä. Minusta on tullut monipuolisempi pelaaja”, Wijnaldum kertoi UEFA:n verkkosivuilla.

“Olin tottunut pelaamaan erittäin hyökkäävässä roolissa ja ainoastaan hyökkäyksessä. Kesän 2014 MM-kisoissa pelasin keskikentällä, mutta sen jälkeen en pelannut kyseisellä pelipaikalla PSV:ssä enkä myöskään Newcastlessa.”

“Kun puhuin Kloppin kanssa, hän näki minut puolustavammassa roolissa, missä minun piti olla monipuolisempi. Se ei ole aina helppoa, koska olen tottunut hyökkäämään, mutta se on auttanut kehitystäni. Olen nyt kokonaisvaltaisempi pelaaja kuin olin tänne tullessani.”