Jymy-yllätys! Peru eteni Copa American loppuotteluun ensimmäistä kertaa yli 40 vuoteen

Kuva: TT, Silvia Izquierdo

Peru on edennyt Copa American finaaliin ensi kertaa sitten vuoden 1975. Peru jyräsi välieräottelussaan kilpailun hallitsevan mestarin Chilen maalein 3-0.

Välierässä Peru tarrasi finaalipaikkaan kiinni jo avausjaksolla, jonka jälkeen se johti 2-0. Avausmaali syntyi 21. peliminuutilla, kun takatolpalle vapaaksi jäänyt Edison Flores täräytti pallon voimalla ohi Chile-vahti Gabriel Ariasin. Perun toisesta osumasta vastasi Yoshimar Yotun, joka sai toimittaa pallon tyhjään maaliin Ariasin seikkailtua ulkona maaliltaan.

Toisella jaksolla Chile painoi päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta kovasta painostuksesta huolimatta kavennusmaali jäi tekemättä. Puoliajan ainoasta maalista vastasi Perun kapteeni Paolo Guerrero, joka pääsi läpiajoon, harhautti Ariasin ja siirsi pallon tyhjään maaliin. Guerrero saa kiittää maalistaan keskikenttäpelaaja Renato Tapiaa, joka antoi maaliin silmiä hivelevän syötön.

Chile sai vielä ottelun lisäajalla rangaistuspotkun, mutta loistavasti koko ottelun ajan Perun maalinsuulla torjunut Pedro Gallese venyi Eduardo Vargasin laukauksen tielle ja säilytti nollapelinsä.

Finaalissa Peru kohtaa kisaisäntä Brasilian. Maat kohtasivat toisensa jo turnauksen alkulohkossa, jolloin Brasilia nappasi tyylipuhtaan 5-0 -voiton.

Copa American pronssiottelu, Argentiina-Chile, pelataan lauantaina kello 22. Brasilian ja Perun välinen finaali pelataan sunnuntaina kello 23.

Ilmaisvetoviikot Betssonilla. Lunasta jopa 100€ ilmaisveto ja 50 ilmaiskierrosta joka viikko!